Туризмът: Любен Дилов за министър е подигравка

20.04.2021 17:32 | Видян 1136 пъти

Туризмът: Любен Дилов за министър е подигравка

Туристическият бранш буквално се изгаври с предложението на коалицията ГЕРБ/СДС, която предложи за министър на туризма Любен Дилов. Той се вля в редиците на ГЕРБ като водач на листата в Бургас, от където влезе като депутат и където за първи път управляващата партия загуби голямата си подкрепа.

„Абсолютна подигравка и безхаберие с туризма. По-добре, че няма да мине предложеното правителство след като не успяха да намерят истински експерти в държавата“, коментира пред TravelNews Евгения Димова от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“. „Онемях току що! В шок съм“, реагира искрено председателят на сдружението Павлина Илиева, която научи новината от нас. Според нея Дилов е ерудиран човек и има широк поглед върху културния живот в България, но в туризма трябва да е експерт в тази област.

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир Миланов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според него предложението на ГЕРБ показва, че нямат отношение към туризма и тази част от българската икономика. Крайно време е секторът да бъде ръководен от хора, които са врели и кипели в него, допълни Миланов. Председателят на организацията Георги Щерев подчерта, че ГЕРБ са показали за 6 години, че не се вълнуват от туризма въпреки създаденото по тяхно време министерство. За тях секторът са само плажовете, които отдадоха на концесии. Щерев също смята Любен Дилов за ерудиран мъж, но е необяснимо да бъде министър на туризма. За нашия сектор искаме подготвен човек, за да може да решава натрупаните многобройни проблеми, допълни той.

Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм“ обясни, че познава добре Дилов, „който разбирал от всичко“ и е добър водолаз. Министърът на туризма трябва да бъде администратор и да бъде обграден от хора, които разбират, подчерта той. „В сектора сме виждали и по-зле. След Николинка нищо не може да ни учуди“, каза Димитър Попов, управител на „Пенгуин травел“. По думите му не е задължително постът да бъде зает от човек, който е работил в хотелиерството или в туроператорската дейност. Важно е да има също експертиза в дигитализацията и в рекламата, и да бъде обграден от зам.-министри от бранша. Коментарът на зам.-председателя на Националния борд по туризъм Мартин Захариев беше кратък: „Честито Любо, радвам се за теб“.

В социалните мрежи от професионалните среди реагираха много подигравателно. “С три пъти Не за съжаление няма да се класира напред“, пише потребител във Фейсбук с препратка към „България търси талант“, където Любен Дилов е в журито. „И той много пътува, заради това има опит в туризма.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !