Александър Кирилов – тънките струни на SEVI

16.04.2021 12:48 | Видян 246 пъти

Александър Кирилов – тънките струни на SEVI

Александър Кирилов е новият китарист на една от най-стабилните нови рок групи в България – SEVI. След дългогодишно търсене на правилните пръсти върху шестте струни, Светлана Близнакова и бандата й най-накрая ще представят официално новия член на групата на концерт тази събота в Sofia Live Club, на който ще направят и премиерата на видеото към сингъла Dark Knight. Дни преди първото му излизане на сцена със SEVI заварих Александър в репетиционната на групата и за 30 минути се убедих, че това момче е на мястото си.

DARK KNIGHT

В кроткия ни разговор изведнъж се оказа, че китаристът е „преизпълнил петилетката“ и вместо просто да научи репертоара на групата, още от първите си репетиции с тях е започнал да композира. Резултатът идва повече от светкавично и се казва Dark Knight. Да, точно този сингъл от предстоящия албум на SEVI, който ще ни представят на живо.

„Преди доста време, още преди да се запозная със SEVI, в обедната почивка в музикалния магазин, в който работя, си бях взел китарата. Ударих едни-два акорда, които така ме грабнаха, че веднага поисках да ги превърна в песен. Усетих нещо в тях. Но останаха в архива, защото нямаше с кого да ги развия. Щом се запознахме със SEVI, реших да им ги предложа, преди още да знам дали ще съм част от бандата“, спомня си за смелото си решение китаристът.

„Те реагираха много приятно и се зарадваха на желанието ми за композиране. Изведнъж ме заля силно вдъхновение, исках да развия тези акорди. Бях решил, че това ще е първото парче, което ще направим заедно. Така седнах и измислих припева, Светлана измисли темата на пианото, а с Рали се занимавахме с цялостния аранжимент. Но нямахме куплет. Той, също като припева, дойде неочаквано, докато една вечер просто си свирех у дома. С него завършихме Dark Knight за 1 ден. За такъв прилив на енергия говоря! В края на деня вече имахме демото със солата и изпятия текст. Аз така пиша музика, не мога на лист да мисля прогресии като други музиканти“, добавя Александър, докато чака след интервюто да се събере с бандата за поредната многочасова репетиция. Правят си такива поне 2-3 пъти  седмично и чакат с нетърпение да се качат отново на сцена.

След като вече имат песента колелото бързо се завърта и решават да й направят клип. Видеото е снимано от DarkWhite-vision и режисьора Георги Спиров, на които в последно време им се доверяват половината родни банди. А снимките са не къде да е, а в средновековния замък в Равадиново, признат за една от десетте най-приказни дестинации в Европа. Рицари, магия и коне ще ни завладеят от мини-филма, който групата е сътворила.

Но докато за феновете Dark Knight предстои, за SEVI той е приключена страница и вече работят по нови песни както за бандата, така и за втория самостоятелен албум на фронтдамата им Светлана Близнакова.

ЕЛА С АКУСТИЧНАТА КИТАРА

Именно Светлана е открила Александър Кирилов, търсейки китарист, който да е на “ти” с акустичния инструмент. А целта?! – Концертът за представянето на първия й солов акустичен албум Tomorrow, който излезе в края на миналата година.

„Работя в голям музикален магазин, в който SEVI често идваха. Станало е на въпрос, че си търсят някой, който да свири добре на акустична китара и колегите са предложили мен“, спомня си Алекс. Когато телефонът му звъннал той бил с другата си група – етно-рок формацията „Етнотикс“. „Първоначално идеята беше да съм изпълнител само на определена част от парчетата и само за концертите. В последствие бързо започна да се изгражда някакъв колектив. Свирих на промоцията на албума и в процеса на работа и репетиции нещата започнаха да се спояват. Така ме поканиха и в групата“, нахвърля набързо поредността на събитията китаристът.

Има обаче проблем – в последните 5 години Александър се е преориентирал единствено и само към акустичната китара и не е хващал електрическа. Добре че малко преди да получи покана от SEVI е посвирил на приятелски начала във Vulgar Bulgar и си е припомнил как става фокусът. Това обаче съвсем не го спасило от притеснението на първата репетиция, когато „краката ми така трепереха, че си дръпнах едно столче и седнах до края на репетицията“, признава Алекс. „Всичко обаче се намести, естествено с много работа“, завършва със самодоволна усмивка китаристът.

ОРИСАН НА РОКА

Александър е буквално роден с орисията на рока. Хваща „китара“ на 4-5 годишна възраст. Понеже родителите му не му купили инструмент, той просто взел една хилка за федербал и ластик, който опънал като струни. Малката му глава вече била „промита“ с рок музика от баща му, който му пускал Deep Purple, Metallica, AC/DC. И така на този ластик, той решил да опита Smoke On The Water… и го изкарал! Упоритостта му била наградена с истинска китара в първи клас и уроци, за негово съжаление – по класическа китара. А той мечтаел за рок. Особено след като баща му му пуснал на касета концерта на Metallica от Пловдив през 1999 г. Тогава хлапето решило, че иска

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !

*}