Създадоха първото чудовище в българското кино

07.04.2021 16:38 | Видян 342 пъти

Създадоха първото чудовище в българското кино

Първото чудовище в българското кино ще дебютира на екран тази есен с премиерата на пълнометражния игрален хорър-фентъзи филм "Бродникът", съобщава ВИП Комюникейшън.

Голям продуцентски екип застава зад амбициозния проект - BLUE ROCK FILMS (Василена Спасова), NEW ACTORS STUDIO (Злати Керемедчиева и Ник Станчев) в съдружие с JAVADA FILM (Джавад Данешвар) и HEMUS (Тодор Парпулов).

Режисьор и сценарист е Ник Станчев, а главен оператор – Алекс Василев.
В ролите ще видим Никола Първанов, Злати Керемедчиева, Тодор Парпулов, Стоян Любенов, Джими Собара, Лия Илкова, Миро Мехов Костадин Султов, Атанас Велев и Раян Петроу

Пълнометражният игрален филм (95 мин) е заснет през  февруари 2020 г., като 1/2 от снимачния процес е в снежни условия и минусови температури. Снимачни локации на хоръра са били село Гайтанево и Витоша.

Станчев разкрива, че разработва сценария още от 2016 г.
"За реализиране на проекта са използвани много практични и визуални ефекти. Костюм, изграден по каскадьор за чудовището, в съчетание с 3D анимация. Може да се каже, че това е първото ужас–създание (хорър-чудовище) в българското кино. Използвани са сняг-машини, реални оръжия, костюми, направени специално за филма, както и изграждане на декори", разказва режисьорът на филма.
Интересното е, че екипировката на специалния отряд включва и маски на лицата, които седмица след края на снимките стават задължителни в почти целия свят заради започналата Ковид-криза.
Филмът има вече няколко предложения за западна дистрибуция, както и пробив в НЕТФЛИКС и в други платформи. Ще бъде в две версии – озвучен на български и на английски.

Отрядът „Агенция за защита от паранормалното“ (АЗП) е нает да разузнае какво се случва в малък извънградски район. Когато пристига на място, той открива, че селото е потънало в сняг. Въздухът е застинал, а улиците са пусти.
  Внезапно се появява странно създание и напада отряда. Единственият, който оцелява след сблъсъка, е войникът Остин.
    Когато се връща обратно да завърши мисията си, той среща мистериозната Таня. Те разбират, че единственият начин да оцелеят, е с общи сили да се опитат да убият Бродника.

Никола Първанов е роден на 1 декември 1992 г. в Пловдив. Баща му Пламен Първанов е оперен и симфоничен диригент, а майка му Бистра Сакъова-Първанова е литературен критик и издател. Първи стъпки в актьорството прави в гимназията, когато е избран за главната роля в постановката ,,Капитан Спавента“, вдъхновена от Комедия дел арте и изпълнена на италиански език.
Никола завършва образованието си в Пловдивския университет със специалност Български и италиански език. Там той разбира, че иска да стане актьор и паралелно с обучението си, записва курс по киноактьорско майсторство при актьора Николай Хаджиминев. Така две години по-късно Никола печели първото си участие пред камера в първи сезон на ,,Откраднат живот“.
Вдъхновен, той заминава за

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Военни заснеха истинско НЛО:...

Министерството на отбраната...

Тест за бременност предизвиква...

Истинска бъркотия настъпва по време на почивката на...

Няма коментари към тази новина !

*}