"Пилешките филенца пане" са боклукa от птицекомбинатите за под 20 ст. на порция

28.03.2021 09:26 | Видян 1281 пъти | Гласували 1

Има ли нещо, което струва под 20 стотинки в днешно време? Има, ала го продават в пъти по-скъпо, отколкото излизат... Когато не ни се занимава с готвене, а искаме да създадем на децата и близките усещания, сякаш заведенията са отворени, може да се излъжем да вземем полуфабрикатни, понякога красиво опаковани, "панирани пилешки филенца", за да ги направим за нула време вкъщи. Т.нар. нъгетс обаче нямат място в менюто ни! Днешният ни лайфхак е посветен именно на това.
Това, което ни продават за "панирани пържени филенца" на практика е смес от боклука на птицекомбинатите, където нищо не се изхвърля. Понеже кълките, крилцата, даже трътките се продават отделно, за продукта, навлязъл у нас като фаворизиран покрай американските вериги за джънк-фууд - в превод - боклучена храна, се използват кожи, костите на крачка, сухожилия, с прибавена "за разкош" соя. Добавя се и вредна растителна мазнина. Черешката на тортата е химия - фосфати, за да се придаде повече обем и тегло на получената смес с търговско име "пържени пилешки филенца". В птицекомбинатите цялата тази микстура се изтича в "заедност", след като се смелят твърдите й части, като в ролята на "пането" влизат останките от просрочен хляб. Това пък е боклукът на хипермаркетите и хлебозаводите. Получава се нещо за чудо и приказ, както се убеждавате. Масата е сивкава, но се оцветява с химия, за да добие търговски вид и да се пробута на клиентите. И номерът, колкото и да е чудно в нашия информационен век, минава.
Колко струва една порция от 300 грама от такива "панирани пилешки филенца"?
20 стотинки, ако говорим за "най-луксозната" версия, която все пак съдържа 30% месо, даже да е пилешко с изтекъл срок на годност, както се случва в суровата ни действителност.
Честито!

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !