Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина

23.03.2021 11:51 | Видян 1480 пъти

Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина

Напоследък на мода е ястията, които позволяват това - от телешко Уелингтън до Руло Стефани, да се пекат в готварска хартия. Все още обаче мнозина използват доброто старо готварско фолио. Ала немалко хора се притесняват дали то не е вредно, та и доста се пише по темата от неспециалисти. На нея посветихме днешния си лайфхак.
Учените доказват с изследванията си, че наистина при дългото печене на месо в алуминиево фолио, металът прониква върху ястието откъм матовата страна. По принцип алуминият дава бурна реакция в комбинация с киселените в животинския организъм, както и в човешкия.
В същото време, изследванията са категорични: МЕСОТО НЕ СТАВА токсично от взаимодействието с качествено фолио. Независимо, че учените от университета в чешкия град Бълно например са изчислили, че при топлинната обработка може да се достигне до стойности на алуминия в телешкото, свинското или каквото готвите от 2 до 40 пъти над нормата. Средно става дума за 6 - 7 - кратно превишение. Дори и при 40 пъти обаче НЯМА ОПАСНОСТ да се натровим!
Още един лайфхак: ХОРА С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТ НАПЪЛНО ХРАНА, ПЕЧЕНА В АЛУМИНИЕВО ФОЛИО.
За останалите е добре да знаят, че маринатата намалява превишението на нормите на навлизане на метала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Америка е Меката на ММА. Руските...

На първия турнир на UFC през 2025 г. рускинята Виктория...

Ако някой ви каже, че не става въпрос...

Ако някой ви каже, че не става въпрос за пари, а за...

Няма коментари към тази новина !