Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина
23.03.2021 11:51 | Видян 1442 пъти
Учените доказват с изследванията си, че наистина при дългото печене на месо в алуминиево фолио, металът прониква върху ястието откъм матовата страна. По принцип алуминият дава бурна реакция в комбинация с киселените в животинския организъм, както и в човешкия.
В същото време, изследванията са категорични: МЕСОТО НЕ СТАВА токсично от взаимодействието с качествено фолио. Независимо, че учените от университета в чешкия град Бълно например са изчислили, че при топлинната обработка може да се достигне до стойности на алуминия в телешкото, свинското или каквото готвите от 2 до 40 пъти над нормата. Средно става дума за 6 - 7 - кратно превишение. Дори и при 40 пъти обаче НЯМА ОПАСНОСТ да се натровим!
Още един лайфхак: ХОРА С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТ НАПЪЛНО ХРАНА, ПЕЧЕНА В АЛУМИНИЕВО ФОЛИО.
За останалите е добре да знаят, че маринатата намалява превишението на нормите на навлизане на метала.
свързани новини
Помага ли изобщо колагенът от козметиката: Какво да правим с времето в карантина
Кое как се мие и на колко градуса се готви и се замразява: Какво да правим с времето в карантина
НАЙ-НОВИ
Силвестър представи Alchemista в...
Мария Силвестър представи в най-ексклузивния у нас...
Престъпление е да караш пиян и то за...
„Димо е голям пример как човек, който сбъдва мечтите си,...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !