Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина
23.03.2021 11:51 | Видян 1480 пъти
Учените доказват с изследванията си, че наистина при дългото печене на месо в алуминиево фолио, металът прониква върху ястието откъм матовата страна. По принцип алуминият дава бурна реакция в комбинация с киселените в животинския организъм, както и в човешкия.
В същото време, изследванията са категорични: МЕСОТО НЕ СТАВА токсично от взаимодействието с качествено фолио. Независимо, че учените от университета в чешкия град Бълно например са изчислили, че при топлинната обработка може да се достигне до стойности на алуминия в телешкото, свинското или каквото готвите от 2 до 40 пъти над нормата. Средно става дума за 6 - 7 - кратно превишение. Дори и при 40 пъти обаче НЯМА ОПАСНОСТ да се натровим!
Още един лайфхак: ХОРА С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТ НАПЪЛНО ХРАНА, ПЕЧЕНА В АЛУМИНИЕВО ФОЛИО.
За останалите е добре да знаят, че маринатата намалява превишението на нормите на навлизане на метала.
свързани новини
Помага ли изобщо колагенът от козметиката: Какво да правим с времето в карантина
Кое как се мие и на колко градуса се готви и се замразява: Какво да правим с времето в карантина
НАЙ-НОВИ
Америка е Меката на ММА. Руските...
На първия турнир на UFC през 2025 г. рускинята Виктория...
Ако някой ви каже, че не става въпрос...
Ако някой ви каже, че не става въпрос за пари, а за...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !