Dolce & Gabbana съди Diet Prada - най-влиятелния профил в Instagram за модна критика

09.03.2021 10:21 | Видян 856 пъти

Dolce & Gabbana съди Diet Prada - най-влиятелния профил в Instagram за модна критика

Автор: boulevardbulgaria.bg

Стефано Габана и Доменико Долче са двама от най-влиятелните дизайнери в света на модата и индустрията на лукса. Когато става дума за силата на Instagram и дигиталния маркетинг обаче, никой не може да се мери с двама души, чиито имена почти никой не познава.

Тони Лиу и Линдзи Шуйлър са хората, които стоят за профила @Diet_Prada - акаунтът-кошмар на всички играчи във висшата мода както заради разобличаването на стотици примери за плагиатство, така и заради коментарите и позициите им по всевъзможни противоречиви теми - от злоупотребата с моделите до расовата дискриминация.

Неслучайно са следвани от повече от 2,5 милиона души в Instagram, а публикациите им се следят от най-големите модни издания.

Няколко снимки в @Diet_Prada от изтекъл чат на Стефано Габана през 2018 г. доведоха до тотален провал на амбициозния официален дебют на D&G в Китай, бойкот на продуктите им и спад на годишните приходи от азиатско-тихоокеанския пазар.

Dolce & Gabbana не са забравили за случая и са решили, че е време за отплата - компанията е завела дело за клевета срещу собствениците на Instagram-акаунта, като претендира за обезщетение около 3 милиона евро за самия бранд и отделен 1 млн. евро за Стефано Габана.

Лиу и Шуйлър обаче нямат намерение да се предадат без битка - двамата обявиха, че ще се защитават пред съда на основата на правото си на свободно слово.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !