Нидерлански изобретател открива COVID-19 чрез викове и пеене

06.03.2021 10:30 | Видян 1448 пъти

Нидерлански изобретател открива COVID-19 чрез викове и пеене

Нидерландски изобретател е изнамерил начин да заобиколи неприятните ковид-тестовете с носови намазки, използвайки виковете на пациентите, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Петер ван Вийс вкарва участниците в херметична кабинка и ги кара или да крещят, или да пеят на висок глас. Индустриална система за почистване на въздуха всмуква всички разпространени от устата частици, които след това са подложени на анализ.

"При пеене и викане се изхвърлят десетки хиляди носители, съдържащи вируса", обяснява изобретателят. Той е предприемач по професия и е обзавел кабинката си в близост до център за ковид-тестове в покрайнините на Амстердам. Ван Вийс изпробва изобретенето си върху хора, които току-що са преминали през традиционните тестове за откриване на коронавируса.

"Винаги е много приятно да произвеждаш крясъци, когато никой не може да те чуе!", коментира Сорая Асуд, която се оказва с отрицателен тест за бъдещо пътешествие до Испания.

Новият аудио тест отнема 3 минути до получаване на крайния резултат. Вирусът е идентифициран в съответствие с неговата големина с помощта на нанометърно устройство.

Ван Вийс вижда приложението на своята разработка при тестове на публика преди концерти, на летища, училища и офиси.

Тест с дъх, подобен на дрегерите за алкохол, беше одобрен за откриване на коронавируса в Амстердам миналия месец, но не е изпробван още на национално ниво, припомня агенцията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Бритни Спиърс се пусна чисто гола от...

Бритни Спиърс се свърза с природата и се наслади на голо...

Няма коментари към тази новина !