Първи снимки на яхтата на Абрамович, най-скъпата в света

05.03.2021 11:15 | Видян 641 пъти

Първи снимки на яхтата на Абрамович, най-скъпата в света

Появиха се първи снимки на яхтата Solaris на милиардера Роман Абрамович, съобщава Forbes. Според източници, близки до изданието, гигантската лодка струва близо 450 милиона евро и се строи в германската корабостроителница Lloyd Werft. Special.bg разкрива още известни подробности.

През 2010 г. същата компания създаде за собственика на „Челси“ 115-метровата експедиционна яхта Luna. Тя обаче бързо омръзна на милиардера и той я продаде на частния инвеститор Фархад Ахмедов. Към момента Роман Абрамович е горд собственик и на яхтата Eclipse с дължина 162.5 метра.

Няколко думи за Eclipse

Eclipse разполага с две хеликоптерни площадки, три стартови лодки и мини-подводница, която може да се потопи на дълбочина 50 метра.

Тя има четири дизелови двигателя и развива максимална скорост от 22 възела, което е с еквивалент 40 километра в час. Според непотвърдена информация на кораба има специална защита срещу фотоапаратите на папараците. Става дума за лазер, който засича електронните и светлинните сензори в цифровите камери, и след това осветява снимката така, че на нея да не може да се види нищо.

Какво знаем за Solaris

За яхтата Solaris е известно, че предстои да бъде пусната на вода – вероятно през първата седмица на март, тъй като по нея още не всичко е завършено. Но от Абрамович и неговите гости ще може да се използва едва през септември.

Solaris е експедиционна моторна яхта. Тя има осем палуби, асансьор, фитнес зала, хеликоптерна площадка, джакузи, плувен басейн. Яхтата е с 48 каюти, в които

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Въведоха коронапаспорт в Дания

Минал през вратата на току-що отворения отново фризьорски...

Няма коментари към тази новина !

*}