Израел ще раздава зелени значки след втора инжекция

22.02.2021 10:30 | Видян 1010 пъти

Израел ще раздава зелени значки след втора инжекция

Израел ще раздава "зелени значки" на ваксинираните срещу ковид-19, за да имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и ресторанти.

Премиерът Бенямин Нетаняху обясни снощи: "Зелената значка означава постепенно отваряне на страната" за получилите втора доза от ваксината. Израел безусловно е най-напредналата страна, като почти половината (49 %) от населението е получило поне първата доза. Един на всеки трима израелци (33 %) вече е получил втората доза.

Израелското министерство на здравеопазването заяви в събота, че поставянето на двете дози на ваксината Pfizer / BioNTech е 95,8 % ефективно при превенция от заразяване с коронавирус.

Палестинската администрация, от своя страна, обяви в петък споразумение с Израел за ваксиниране на около 100 000 палестинци, работещи на израелска територия.

Гърция също обмисля ваксинационен сертификат. Южната ни съседка вече обсъжда на двустранно ниво въпросния сертификат за ваксинация с Великобритания, САЩ, Австралия, Сърбия, Русия, Украйна, Китай, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, заяви гръцкият министър на туризма Харис Теохарис в интервю за гръцкия електронен вестник „Политика“ и цитиран от БГНЕС. Той посочи, че дигиталният сертификат за ваксинация на двустранно ниво „ще бъде един от основните инструменти, чрез който можем да отворим потока от туристи към различни страни“.

"При настоящите обстоятелства такива двустранни споразумения са необходими. Възнамеряваме да разширим „модела на Израел“ с най-важните туристически страни за нас, според техния план. Поради това ние съставихме списък с 10 държави, с които вече се консултираме, така че да можем за кратко време да бъдем в състояние да определим формата, вида и начина на проверка на автентичността на тези сертификати", коментира Теохарис. "За да изчисти заблудите", той обяснява, че сертификатът няма да има същите характеристики като вид паспорт, т.е. "не става въпрос за задължителна ваксинация за тези, които искат да пътуват". "Напротив, целта е да се премахне част от бюрокрацията, като например отрицателният тест преди заминаването. Що се отнася до дискусиите относно личните данни, най-простият отговор е най-убедителен. Няма задължение да се покаже потвърждение за ваксинация, винаги има алтернатива с отрицателен тест за всеки, който иска да пътува", обясни министърът.

Междувременно, Гръцката служба за гражданска авиация (CAA) удължи

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !