Продават Васил Левски в интернет за 780 лв.

19.02.2021 18:01 | Видян 865 пъти

Продават Васил Левски в интернет за 780 лв.

Интернет буквално е наводнен с картини на Васил Левски, които се търгуват свободно. Цените варират, като най-скъпите излизат 780 лева. Можеш да се сдобиеш обаче с портрет на Апостола и срещу символичните 9,80 лева. В този случай ликът на Левски е в стъкло и рамка, но в размери 33/23 см. Търговецът предлага изработка и на ликовете на Христо Ботев, Любен Каравелов, Георги Бенковски и др. видни личности, като за поръчка на едро дори има отстъпка. Картини на Апостола могат да се намерят в интернет сайтове за търговия и за по 50 лева. Срещу стотачка може да си купите портрета, изработка ръчен релеф. В конкретната обява се уточнява, че технологията за направата на картината се доближава максимално до истинското масло! Най-скъпите портрети обаче достигат до 780 лева. Те са с високо качество и са предназначени за истински ценители. Нарисувани са от известни художници и са подписани. При тях е уточнено, че портретът е върху картон-оригинал, с изключително високо и запазено качество на боите.

"Картината се отличава от стандартните и класически портрети на Васил Левски. Оригинално и експресивно е пресъздаден портретът като цветове и динамика на великия революционер", пише под обявата. Следва и разяснение за фона.

"Портретът на Левски /очите, погледът му/ е на границата между тъмното и светлото - символизиращи робството и свободата. Разкъсаната яка на ризата на Апостола - символ на разкъсаните вериги на робството. За ценители", пише още в текста под картината.

За 780 лева отново се предлага и друг портрет на Апостола, в графична техника линогравюра, и то от популярна наша художничка.

"Не е подписан, но авторството е абсолютно сигурно", се уточнява под обявата за продажба.

Ако пък предпочитате ръчно бродиран портрет в рамка, може да се сдобиете с такъв срещу цената от 35 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !