Кулиното може да се казва Предела, защото е на границата между Рила, Пирин и Родопите

11.02.2021 16:53 | Видян 1123 пъти

Кулиното може да се казва Предела, защото е на границата между Рила, Пирин и Родопите

Този уикенд зимата се завръща и няма нищо по-хубаво от кратко пътуване или дълго спортуване до няколко изключително достъпни от София, Пловдив и другите големи градове места, които може би незаслужено остават в сянката на Банско, Боровец и Пампорово, а освен това удоволствията там са по всеки джоб. Зимната приказка на България е факт близо до нас.

Чували ли сте за курорта Кулиното, освен от новините покрай случая с изнасянето на 200 деца оттам преди дни заради обилен снеговалеж?
А не смятате ли, че много по-добре би звучало, ако курорта на 20 км от Банско, но много по-близо до неговия голфцентър и до Разлог, който поне 20 години крои планове да я превърне в алтернатива на ски-столицата на България, се рекламираше като Предела?
Със сигурност това име би привличало много повече и българските, и чуждите туристи – по-лесно е и е много по-популярно.
Местността е уникална, защото среща трите ни най-високи планини – Рила, Пирин и Родопите. Всяка от тях среща другите с типичния си профил и наистина панорамата е фантастична – същинска зимна приказка.
Кулиното е на 1700 метра  от баш Предела, намира се откъм страната на Пирин. Името на зоната идва от названието на реката Кулина, която мие и разделя трите планини.
Пистата е на 1400 м надморска височина. Интересното е, че тя е обкръжена от широколистна вековна букова гора, макар тук-таме да се вижда и някой бор. Дължината на пистата е 1300 метра, но има ски-учители и всичко, което е необходимо за спорта. Много подходяща е именно за деца и начинаещи, защото не е опасна, полегата е и е доста просторна. Дневната карта е 10 лева, като има влекове и

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !