Гергана Кочанова: Това, че имам титла, не означава, че съм богата

26.05.2009 17:30 | Видян 13657 пъти | Гласували 2

Гергана Кочанова: Това, че имам титла, не означава, че съм богата

Гергана Кочанова е Мис България Вселена 2007, която сигурно сте виждали на ревюта и снимки. С нея от actualno.com си поговориха за конкурса, манекенството, правото и гаджето й Митко, като тя потвърди, че винаги говори искрено, така че ако имате търпение да четете... 

- Как и кога започна да се занимаваш с манекенство?

- Започнах преди 3 години. Първо в "Интерсаунд", но те не организираха достатъчно много ангажименти, затова се поинтересувах и моя приятелка ме свърза с "Визаж", които в същия момент организираха конкурса Мис България. Явих се на кастинг, одобриха ме, после спечелих и титлата.

- А защо се захвана с манекенство?

- Всяко малко момиченце иска да стане балерина, манекенка или гимнастичка и може би всичко тръгна покрай другите, но никога не ми е било мечта. Истината е, че мечтата ми беше съвсем друга. Баща ми е много добър плувец и аз започнах да се занимавам от малка. 8 години тренирах, бях и републиканска шампионка и съвсем неочаквано, дори на доста зряла възраст за манекенство - 13-14 години, се ориентирах към тази сфера. Не ми е било мечта, но определено имах желание и се отдавам с цялата си любов на това, което правя.

- Какво ти коства спечелването на титлата Мис България Вселена 2007?


- В момента, когато я спечелиш, не знаеш какво всъщност означава, но в течение на времето ти се засилват ангажиментите и започваш да носиш много повече отговорности. Разбира се всички знаем, че ти се налага да се разделиш с някои неща, които си правил в ежедневието си, да имаш по-малко време за близки и приятели. Вече не можеш да си позволяваш несериозности и обещания без покритие. Короната сама по себе си не е нещо ценно, а това, което носи към себе си - отношение, работа...

- Разкажи нещо интересно от "кухнята" на конкурса в България и на световния в Мексико?

- И двата протекоха с подготовка - докато в България беше една седмица, то на Световния беше цял месец. Като подготовката включва професионални ангажименти като благотворителност, така и обикаляне на музеи, забележителности.

- А усети ли конкуренцията между участничките?


- Конкуренция има както тук, така и там, тъй като е нормално - всяко момиче се бори за нещо и очаква да спечели нещо. Но сякаш откровено бих могла да кажа, че конкуренцията в световния конкурс е много по-малка или поне не се демонстрира по такъв начин, защото самите момичета са настроени по-приятелски, което те предразполага да се чувстваш добре. Не е комфортно, че си далеч от семейството си цял месец, но като цяло конкурсът ми донесе само положителни емоции.
Единственото неприятно нещо беше дългият период, който ме натовари заради многото ангажименти, репетиции. Все пак това е един световен конкурс, който го гледат много хора и изисква по-голяма организация, отговорност и сериозност. Нямаш право да отсъстваш, абсолютно задължителни са всички мероприятия, което в един момент този режим ти идва в повече, тъй като не ти дава възможност да се наспиш и да се храниш правилно.

- Манекенсвото е до време, а ти учиш право - с това ли искаш да се занимаваш в бъдеще?

- За мен образованието е важно и моята амбиция в момента е правото. Старая се да не изоставам с ученето, тъй като нямам възможност изцяло да се отдам. Гледам успоредно с манекенството и да следвам, тъй като ми се иска в бъдеще да бъда адвокат, нотариус, нещо с правото.

- За да изглеждаш добре струва скъпо - дрехи, обувки, фризьори, козметици... Как успяваш да се поддържаш и как си плащаш за всичко това?

- Ако кажа, че никой не ми помага, ще излъжа, тъй като в този момент имам подкрепата на моите родители, които винаги са до мен и ми помагат във всичко. Страшно съм им благодарна, защото оценявам всеки техен жест. Те не ми отказват, а пък аз не си позволявам да капризнича и да го приемам като даденост, защото знам, че го правят от любов. Някои хора смятат, че манекенките печелят много пари, но примерно аз като Мис България от едно ревю взимам 60-80 лв., като по-добре се плаща примерно за фотосесии. Това, че имаш титла, не означава, че си богата.

- А как се поддържаш в добра форма?

- Винаги съм казвала, че трябва да се тренира, но откровено аз нямам време, а пък и не обичам. Това, което зависи от мен, е да спазвам едни определени килограми и тъй като не спортувам съм на постоянна диета. От известно време взимам китайски хапчета на билкова основа, които подтискат апетита, а също така отскоро ходя и с майка ми на аеробика.

- Колко горе-долу ти струва, за да изглеждаш добре?

- Зависи от ангажиментите всеки месец - за фризьор, гримьор. Но ако трябва просто да изглеждам добре - към 400-500 лв., като това включва само разкрасителните процедури.

- За или против пластичните операции си? Ти правила ли си си?

- Откровено съм за и не го казвам само, защото съм си правила на бюста. Смятам, че всеки човек, когато има някакъв дефект или не харесва нещо в себе си, е напълно нормално да го промени. Когато те подтиска или по някакъв начин те комплексира, мисля, че трябва да се направи, разбира се, всичко да е в рамките на нормалното, тъй като някои прекаляват и заприличват на извънземни.

- Защо уголеми бюста си?

- Направих го лично заради себе си, тъй като просто нямах голям бюст и исках по някакъв начин да го уголемя, защото ме подтискаше. Според мен го направих в рамките на нормалното, дори много малко хора забелязват, че гърдите ми не са естествени.

- Разкажи ни как се запозна с гаджето си и какво крепи връзката ви?

- Запознахме се на миналия 8-ми декември в Банско. Бяхме се виждали и преди от общи познати, но тогава започнахме да излизаме заедно. Но тъй като на мен ми се налага постоянно да пътувам при баща ми в Америка, имаше периоди, в които аз изобщо не бях тук, както и по време на Световния конкурс. Имахме връзка дълго време и може би нещата между нас се поддържат, защото нямаме достатъчно време да сме един с друг. Все пак година и половина не е кратък период и малко или много си омръзнахме по някакъв начин. Всеки има свой живот и ангажименти, които не позволяват постоянно да се виждаме, което колкото и да помага в една връзка, задълбочавайки я, толкова и пречи, отдалечавайки ни един от друг.

- Той не те ли ревнува от твоята известност, от това, че примерно се разхождаш по бельо, дори, че се съблече за "Максим"?

- Определено му е неприятно, както би било на всеки един мъж, ако има чувства и обича. Но той претръпна и успяхме да изградим по-приятелски отношения, тъй като осъзнахме, че ако искаме да поддържаме човешки отношения, трябва преди всичко всеки един от нас да разбира работата на другия. Нашата връзка не е това, което беше в началото, дори може би ще прерасне и в по-голямо приятелство с времето, тъй като не обичам да си развалям отношенията с хора, с които съм била по-близка. Сякаш виждам края на нашата връзка, но пак казвам, че ще си останем приятели, което според мен е много по-важно, отколкото да имаме някаква връзка, в която няма разбирателство.

- Тоест, ти предпочиташ приятелството със сегашното си гадже, отколкото любовна връзка с него?

- Смятам, че между нас двамата това ще е по-добре, тъй като имаме разлика около 9 години и той сякаш иска да бъде по-сериозен в живота си, а моята работа понякога е свързана с много неочаквани ангажименти и затова не мога да бъда толкова отдадена на човека, не мога да мисля в момента за семейство.

- Предлагал ли ти е брак?

- Не, но много пъти сме говорили, че той е на такива години, на които може би иска нещо по-сериозно, а аз все още не съм готова. Предпочитам да съм напълно откровена и искрена с човека, тъй като не смятам, че някой заслужава да страда без причина и да бъде лъган.

- Защо се съблече за "Максим" - заради пари или нещо друго?

- Честно казано, никога не съм мислила защо съм го направила, предложиха ми и просто се съгласих. Не съм взела откачени пари, за да кажа, че заради това съм се съблякла, нито пък съм имала някоя болна амбиция да ме види България гола. Харесвам си сесията и не съжалявам. Съгласувах го и с родителите ми, които проявяват разбиране към всичко, което правя. Смятам, че когато човек се чувства ОК да го направи, и хората ще възприемат това, което е направил. Ако не бях Мис България, може би нямаше дори да ми предложат, още повече да ме сложат на корица.

- Един ден на Гери Кочанова...

- Не ставам много рано, като към 9-10 ми е най-рано и то заради университета или някой ангажимент. Денят ми протича с интервю или със снимки, или ходене на лекции в университета. Ако имам фотосесия или снимки за някоя реклама си отделям цял ден, дори два. Някои хора си мислят, че е лесно да си манекенка, но не е така, тъй като един ден на едно ревю, което протича в рамите на час - час и половина, включва цял ден организация, грим, прически, проби на дрехи, репетиции, а това си е изморително. Както и при снимките - цял ден да позираш - схващаш се, някой път не се чувстваш ОК, прилошава ти - отговорно е, но ако ти доставя удоволствие, правиш всичко с желание.

- А как си почиваш?

- Когато се прибера по-рано, гледам телевизия или пък сядам пред компютъра. Също така ходя и на масажи веднъж седмично.

- За какво си мечтаеш?

- Искам да се реализирам в това, което уча в момента, тъй като манекенството е до едно време. А в личен план, макар и да звучи банално, когато срещна подходящия човек, да създам семейство и да имам поне 3 деца.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !