Дано номинацията ми за Златен Глобус да засили интереса към БГ киното:Мария Бакалова

04.02.2021 12:45 | Видян 1089 пъти

Дано номинацията ми за Златен Глобус да засили интереса към БГ киното:Мария Бакалова

“Боже мой! Шокирана съм” – с тези думи Мария Бакалова посрещна новината за номинацията си за „Златен глобус“.

Българката заслужи мястото си сред най-добрите актриси в главна роля в комедия или мюзикъл благодарение на участието си в „Борат 2“. След като бе обявена сред номинираните, 24-годишната бургазлийка не пропусна да благодари на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и на екранния си баща – Саша Барон Коен, който по думите й също заслужено е отбелязан сред заслужаващите артисти (и то цели два пъти – в категорията за главна и за поддържаща роля – б.а.).

С първата сериозна крачка към „Златен глобус“ Бакалова работи и в посока осъществяване на личната си кауза – да даде надежда на артистите от Източна Европа, че в голямата машина на световното кино - и по-конкретно Холивуд - има място за тях.

„Аз съм най-щастливият човек в целия свят и се надявам, че тази номинация ще засили интереса към някои от невероятно талантливите актьори и кинаджии в България и Източна Европа“, заяви още актрисата, която засне изчакването на номинациите в социалните мрежи. От клипа, публикуван в стори в Инстаграм се вижда как Бакалова чува по пижава името си, изречено от Сара Джесика Паркър, а нейни приятели избухват в еуфория. Видео за това как разбира, че Бакалова е номинирана засне и нейният ментор – Юлиан Костов, благодарение на който актрисата се озовава в „Борат 2“.

Припомняме, че в категорията си на Златните глобуси българката ще трябва да се пребори със звезди от ранга на Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайн и Аня Тейлър-Джой. Дали ще се справи и с това ще разберем на 28 февруари, когато ще се проведе 78-ата церемония по връчването на отличията на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Няма коментари към тази новина !