Филип Киркоров представя Молдова на Евровизия

29.01.2021 14:10 | Видян 861 пъти

Филип Киркоров представя Молдова на Евровизия

Руската естрадна звезда от български произход Филип Киркоров ще  представи Молдова на „Евровизия“ заедно с местната певица Наталия Гордиенко, предава Монитор. Екссъпругът на Алла Пугачова сподели, че международен екип готви много „сладко“ парче за международния конкурс. Изпълнителите обаче не разкриват повече подробности около песента, чиято премиера ще се състои в най-скоро време.

Организаторите на „Евровизия“ обясниха, че провеждането на песенния конкурс ще зависи от епидемичната обстановка. Предвижда се да бъдат допускани и записи, а не живо участие.

          По-рано стана ясно, че Киркоров бе обявен за персона нон грата от властите на Литва. Европейската страна, която е бивша съветска република, затвори границите си за Филип. Литовските чиновници мотивираха решението си така: „Изпълнителите, които публично оправдават окупацията на Крим, не бива да бъдат приемани в нито една демократична страна“.

Това са думи на министъра на вътрешните работи на републиката Агне Билотайте, които той публикува на страницата си във Фейсбук. Преди това Филип се похвали в социалните мрежи, че притежава баровска двуетажна вила в Маями. Тя разполага със собствена басейн, кино зала, градина и автопарк. Луксозният дом е разположен на брега на океана в престижния квартал Lagorce Drive. Според запознати Киркоров е платил 5 млн. евро за имота. В момента изпълнителят отмаря там, заедно с децата си.

По-рано стана ясно, че Таганският съд на Москва е постановил Филип да върне 779 000 евро, заети от банка в качеството на ипотечен кредит. От своя страна руската естрадна звезда възнамерява да обжалва решението на магистратите. Изпълнителят навремето изтеглил заем за покупка на недвижим имот от банка ABLV Bank, която преди две години обаче била ликвидирана. Именно по тази причина певецът престанал да изплаща вноските си, обясниха адвокатите му.

          В сумата 779 000 евро влиза самата главница по кредита, лихвите и глобите за неизправното погасяване на борча. Според запознати, ако Киркоров не върне парите, то апартаментът принудително ще бъде продаден на търг. Това не е първият сблъсък на Филип със съдебните инстанции. През април м.г. френският композитор Жилбер Синуе подаде в Европейския съд по правата на човека иск срещу изпълнителят от български произход за плагиат

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !