Париж вече не е любим на милионерите

25.01.2021 17:15 | Видян 660 пъти

Париж вече не е любим на милионерите

Френската столица е загубила мястото си като любим град на милионерите.
Оценен като най-популярния град в света сред ултра богатите през 2019 г., Париж падна до 7-мо място в класацията за 2020 г., като бе надминат от новите в топ 10 Цюрих, Копенхаген и Стокхолм.

Публикувана от консултантската фирма за недвижими имоти BARNES International в своя Наръчник за глобална собственост, ранкингът отразява големи промени на световния пазар на имоти, провокирани от Covid-19 кризата.

Бордо, в югозападна Франция, попадна в топ 50 на класацията за първи път. Това отчасти се дължи на пандемията, която - налагайки като правило работа от разстояние - накара много парижани да се преместят другаде, каза представител на Barnes в Бордо пред френския всекидневник Le Parisien.

В допълнение към пандемията, поредица от социални сътресения белязаха имиджа на столицата в международен план през последните няколко години. „Транспортните стачки през 2019 г., кризата с „жълтите жилетки “, а след това и по-новата криза с Covid и повтарящите се локдауни, които накараха магазините и хотелите да затворят“, заяви Оливие Привинсиале, заместник-председател на FNAIM Grand Paris, профсъюз на агенциите за недвижими имоти в по-голямата част на Париж.

„Но Париж е световен град и трябва да остане на върха в класацията на най-атрактивните градове с едни от най-високите цени на недвижимите имоти благодарение на своите сгради и паметниците си“, каза той пред Le Parisien.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не се кандидатирам: Сиромахов

"Скъпи приятели! За мен е голяма чест да ви съобщя,...

Започват честванията за 3 март

Днес отбелязваме 143 години от Освобождението на...

Няма коментари към тази новина !

*}