20 г. затвор за бившия футболист Марио Метушев

22.01.2021 16:44 | Видян 858 пъти

20 г. затвор за бившия футболист Марио Метушев

Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев бе осъден на 20 години затвор при строг режим на изтърпяване. Присъдата постанови състав на Окръжен съд – Благоевград, съобщава "Струма".

Той бе признат за виновен за жестокото убийство на приятеля си Красимир Колджиев, когото прободе 97 пъти с нож. Кървавата драма се разигра на 15 юни 2018 г. по време на мюсюлманския празник Байрям, като след убийството Метушев опита да се самоубие, забивайки ножа в шията си, но медиците успяха да се преборят за живота му.

Метушев и Колджиев били приятели от деца и завъртели общ бизнес с рязан тютюн. През януари 2018 г. бившият футболист поискал от Колджиев да пътуват заедно до Шумен, където да закарат 100 кг тютюн. Той щял да шофира „пилотен” автомобил, а приятелят му да превози стоката с втора кола. Красимир обаче отказал. Метушев тръгнал сам, но по пътя бил спрян за проверка, а после и задържан по образувано срещу него досъдебно производство, което приключило със споразумение и с 2 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок. Метушев обаче подозирал, че именно приятелят му го е издал на полицията. По време на мюсюлманския празник Байрам двамата се срещнали в кафене на бензиностанция в Гоце Делчев, а после Красимир поканил Метушев в дома си. Двамата консумирали алкохол, седели и спокойно разговаряли. Гостът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията. Възникнал спор, при който Метушев вкарал в употреба кухненския нож, нанасяйки жестоки удари на приятеля си. Майката на починалия видяла сина си на пода, притиснат от коленете на Метушев, докато той нанасял удари с нож в тялото му. Жената не успяла да отърве сина си. При аутопсията става ясно, че жертвата има 97 прободни рани. Ножът е минал през гърдите, корема, меки тъкани, сърце, бял дроб, срязал е кръвоносни съдове, показа съдебномедицинската аутопсия. С днешната присъда Метушев бе осъден да изплати общо 550 000 лв. обезщетение на роднините на жертвата. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Няма коментари към тази новина !