Почина актрисата от Баща в командировка на Костурица - Мира Фурлан

22.01.2021 13:13 | Видян 694 пъти

 Почина актрисата от Баща в командировка на Костурица - Мира Фурлан

Известната хърватска актриса Мира Фурлан почина на 65-годишна възраст, съобщават балкански медии.

Причината за смъртта й не се съобщава, посочва се само, че от известно време е имала здравословни проблеми, предава БТА.

Мира Фурлан е родена в Загреб през 1955 г. и във времето на СФРЮ беше една от най-популярните и награждавани филмови и театрални актриси. Сред най-известните й участия са това в наградения в Кан филм на Емир Кустурица "Баща в командировка" и в редица популярни в Югославия телевизионни сериали през 80-те години.

Мира Фурлан бе принудена да емигрира в САЩ след началото на войните в бивша Югославия. Тъй като бе омъжена за сърбин - за режисьора Горан Гаич, хърватските медии я обявяват за предателка, уволнена е от Хърватския народен театър, отнемат апартамента й и постоянно е получавала смъртни заплахи.

В Съединените щати Мира Фурлан продължи телевизионната си кариера и в продължение на пет години изпълняваше ролята на Делен в научнофантастичния сериал "Вавилон 5". Тя играе също в сериала "Изгубени" от 2004 до2008 г. и в криминалните поредици "Военни престъпления" и "Закон и ред, Лос Анджелис".

Мира Фурлан си спечели авторитет и в САЩ и през 2014 г. получи покана да преподава във филмовата академия в Лос Анджелис, а след това и във филмовата академия в Ню Йорк.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !