Прочистването на недобрите думи води до по-добро здраве: Какво да правим с времето в карантина

01.01.2021 12:50 | Видян 2221 пъти

Прочистването на недобрите думи води до по-добро здраве: Какво да правим с времето в карантина

Ако ни боли глава днес и имаме мноооого свободно време, моментът е идеален за прилагане на една чудна техника за пречистване на тялото и душата. То е и днешният ни лайфхак. 1 януари или първият работен ден на годината 4 януари е чудесен ден да си кажем: от днес правя еди - какво - си. В нашия случай предлагаме това да бъде психологическата техника за изваждане на лошите думи и негативните послания от съзнанието и от речта си. И не става въпрос само за толкова характерните за балканските хора псувни. Също обиди, изразяване на негативност, страх, притеснение. А за всякакви думи, даже да съдържат само корен с недобър смисъл, макар да звучат положително. Примерно "страхотен", което лесно се заменя с "чудесен", "прекрасен", "неповторим", "удивителен" - българският и всеки друг език, на който се говори и се мисли, съдържат много суперлативи.  
Тази психологическа техника, която се препоръчва от много специалисти в тази стресираща година на дехуманизация и десоциализация и за времето напред, е стара като света. В нашата традиция не е случайно наличието на така нареченото "наричане" - определяне на бъдещето чрез код от думи. Това е смисълът дори на наричането на хората - даването на определени имена на тях, които са предимно на светци или изразяват пожелания за различни положителни неща - здраве, красота, мир, включително комбинациите между тях.
След като преживява големи здравословни и лични проблеми години наред, към нея се ориентира певицата Силвия Кацарова, която декларира и изглежда като щастлив човек и има голяма и безспорна реализация и като жена, и като професионалист, също възпитава в себе си техниката на изчистване на недобрите думи от съзнанието и езика си. И ги е изчистила напълно от езика си и от цялото си мислене, което чувства като огромно облекчение. Това много улеснява и комуникацията й и тя вярва, че успява да постигне по-добри резултати във всичко - и в кариерата, и в семейството, и в живота си изобщо благодарение на няколкото години, в които практикува тази психологиечска техника. И е факт, че тя изглежда и се чувства по-добре отвсякога, въпреки коронавируса успя да реализира замисленото национално турне за представяне на книгата си с пророчески сънища и психологически техники, именно в месеците на пауза от карантини и локдауни. А също прави успешни бизнес - , материални инвестиции, които в годините преди никога не е успявала да осъществява. Тя е практичен човек, успява доста добре духовното и материалното и напоследък го прави все по-добре, макар и на 65 г., когато много хора се отказват от активния живот. Певицата е живо доказателство за факта колко добре правилното прилагане на психологическите техники наистина подобрява и имунитета, и изпълва годините с живот като подмладява. Разбира се, не става въпрос за чудо, а за доверие и воля за прилагане, плюс всички останали усилия, наред с желанието. Не става и без работа.
Силвия използва и друга психологическа техника, за която охотно разказва: " Моята молитва е осъзната информация. Обяснявам: благодаря за нещо, което ще се случи, все едно е минало. Например си казвах: на 27 ноември моята книга мина с голям успех. Кодирах посланието и нещата на 27 ноември станаха. Важно е да се слага дата на кодираното послание, което пускаме във Вселената. Искаме нещо, чакаме, без да казваме кога. А Вселената иска знак. Вярвам, че сме част от огромен разум. 7 грама ли ни беше душата – тя се слива със светлината – въпросния разум. Всеки сам си кодира златна карта във Вселената със своите мисли. Така сме съавтори на съдбата си. Не трябва да мислим и да казваме лоши неща, защото като бумеранг после се връщат към нас. Жалко, че толкова късно разбрах това. Бях на 50, когато прочетох Възлюби болестта си – книга как да приемаме онова, което ни е дадено, или както казваха старите хора: което ни е писано. Имах вече една неуспешна операция. Преди втората кодирах, че тя вече е минала леко, благодарение на доктор Генов и доктор Георгиев. И така стана. После двата месеца възстановяване бяха може би най-хубавите в моя живот: ставане в 8, 1 час закуска – тези 2 неща са ни традиция в семейството, разхождах двете кучета. Човекът на първо място трябва да бъде човечен. Българите не вярваме истински в това, затова и получаваме толкова изпитания".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !