Крият колко умряха с К19 в соц. домове

17.12.2020 14:37 | Видян 1089 пъти

Крият колко умряха с К19 в соц. домове

4 дни Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика крият от 19 минути каква е смъртността с коронавирус в старческите и другите социални домове. Стотици или хиляди починали в статистиката са жертви на липсата на грижи и контрол от държавата в подобни институции и каква вина имаме ние останалите за това, при положение, че всеки ден нагло ни се вменява от екрана?

Според признания на главния санитарен инспектор и член на НОЩ Ангел Кунчев пред 19 минути при първата вълна от голяма смъртност в края на август и началото на септември положението беше следното: "26 000 са най-рисковата група за К19 хора в старчески домове и други соц.институции. 2 сестри вкараха вируса в дома в Русе, защото работят и в инфекциозно отделение и дойде смъртността. Лекар с първи договор на летището вкара ковид в дома във Варна, с 250 души, който е частен и не се водеше никъде в държавните органи. Сега в Сунгурларе вкарването е от санитарка, чийто син е дошъл от Италия. Случаят е от вчера. Работим бързо да решаваме нещата, защото в Сърбия имаше дом за стари хора, където жив не остана. Всичко това разказа, попитан от 19 минути доц.Ангел Кунчев от НОЩ, главен санитарен инспектор на България. Той разказа, че въздушно-капкова инфекция никой не може да спре, но може да се контролира". Той поясни, че в старчески домове смъртността стига и 100%! В редакцията продължаваме да получаваме сигнали за много заразени и висока смъртност в такива, а също в домове за хора с умствени увреждания, които поради отдалечеността си от София, са далеч и от вниманието на медиите.

Защо фактите се крият и каква е черната статистика? Важно е да знаем. За да може ясно да бъдат обвинени и онези, които са отговорни за това, а не да се вменява отговорност на цялото общество. Сега поне дано властта разбере каква е цената на ниските заплати на медсестрите, санитарите, а и на самите лекари и на неплащането на заработените им премии за работа на първа линия. Никой не е забравен и нищо не е забравено. Сметката идва и няма отменяне!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !