Празничен новогодишен концерт на 1 януари в НДК

10.12.2020 14:30 | Видян 600 пъти

Празничен новогодишен концерт на 1 януари в НДК

Вече са пуснати в продажба билети по 50 и 60 лв. за Празничния новогодишен концерт „Севера и Юга”, който съвместно организират НДК и Софийска филхармония. Събитието по традиция ще бъде на 1 януари от 18.30 ч. в зала 1 на НДК.  

 
Концертът ще бъде открит с произведение на Гершуин – „Funny Face”, което публиката ще чуе за първи път, а финалът отново ще е с Гершуин – музика от операта „Порги и Бес”.
 
Срещата между Севера и Юга дава възможност в зала 1 да звучат по-малко известни и интересни произведения с автори от Бразилия, Мексико, композитори от Куба и Аржентина, една разнообразна по стил програма.
 
По думите на маестро Табаков за предстоящия концерт се изисква високо професионален оркестър, който да се справи със сериозността на произведенията. Такъв е екипът на Софийската филхармония.
 
„За музикантите от Софийската филхармония винаги е било удоволствие да свирят на Новогодишния фестивал в НДК. Нашата професия е благословена да дарява щастие и надежда, да помага чрез емоцията да достигнем до разума, да успокоява угнетените и да вдъхва смисъл на загубилите посоката“, казва маестро Найден Тодоров.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !