Класика и хаус музика в Chervilo

21.05.2009 17:15 | Видян 2781 пъти

Класика и хаус музика в Chervilo

На 29 – ти май клуб Chervilo ще изненада своите гости с един нестандартен пърформанс, съчетаващ руска класика с dj сет. Подобна импровизация се организира за първи път в България, като новатори са младата пианистка Мария Каракушева, в съчетание с dj Ясен Петров зад пулта.

Мария започва своето обучение на 5 - годишна възраст, завършва с отличие Национално музикално училище „Любомир Пипков” и е класирана първа на приемните изпити на Национална музикална академия „Панчо Владигеров”, която също завършва с отличие. На 11 годишна възраст в България и Гърция талантливата пианистка прави своите първи солови концертни изпълнения. Те са последвани от многобройни изяви – солови и с филхармоничен оркестър.

Този път обаче младият й дух ще я отведе на едно нетипично за нейната професионална сфера място и ще я срещне с музиката на клуб Chervilo. Репертоарът на Мария е особено богат, предвид младата й възраст и включва творби на Бах, Моцарт, Бетховен, Шопен, Лист, Дебюси, Равел, Григ, Мусоргски, Прокофиев, Шостакович, Чайковски и други. Вечерта на 29 - ти май, обаче тя ще посвети изцяло на руската класика, която майсторски възнамерява да вплете в танцувален dj сет.

Мария и Ясен Петров ще са експериментатори в едночасово музикално предизвикателство, което започва в 23:30, а как ще си партнират, класиката и хаус музиката, ще разберем на дансинга на клуб Chervilo.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Няма коментари към тази новина !