Актрисата Елън Пейдж обяви, че е трансджендър

02.12.2020 15:57 | Видян 887 пъти

Актрисата Елън Пейдж обяви, че е трансджендър

Номинираната за Оскар звезда на продукции като Джуно и Академия Чадър, известна досега като Елън Пейдж, оповести, че е трансджендър и вече ще носи името Елиът, съобщават Ройтерс и Франс прес.

"Здравейте, приятели. Искам да споделя с вас, че съм трансджендър. Наричайте ме с местоименията той или те. Името ми е Елиът. Щастлив съм, че пиша това", сподели Пейдж в социалните мрежи.ктьорът призна също, че въпреки щастието от разкриването на истинската си идентичност, се страхува от подигравки, агресия и дискриминация от страна на другите. Пейдж отбелязва, че най-малко 40 трансджендъри са били убити през 2020 г., повечето от които чернокожи и латиноамериканци. "Дискриминацията спрямо транс хората е жестока и коварна", казва Елиът Пейдж.

Тридесет и три годишният Пейдж допълва, че ще се бори за правата на трансджендърите и обещава на всички, сблъскали се с тормоз и заплаха от насилие, че ще направи всичко възможно, за да промени този свят към по-добро.

Сред знаменитостите, засвидетелствали подкрепата си за Елиът Пейдж, е актрисата Лена Дънам, която написа: "Гордеем се с нашия супергерой".

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !