Трети удър за коронавирусът над Кралското семейство

24.11.2020 18:01 | Видян 1466 пъти

Трети удър за коронавирусът над Кралското семейство

Коронавирусът успя да застигне кралското семейство на Великобритания за трети път.

Принцеса Микаела от Кент е била заразена, като вече се възстановява от ефектите на вируса. Според говорителя ѝ, тя е преборила тежко болестта, но всички се надяват най-лошото да е останало в миналото.

Принцесата е омъжена за първия братовчед на кралица Елизабет II, принц Майкъл от Кент, който заяви, че съпругата му е имала висока температура и втрисане. Също така е била постоянно уморена. „Надявам се, че тя е преминала най-лошата част“, казва приятел на семейството пред списание People. Диагнозата на принцеса Микаела беше първоначално съобщена от таблоида Sun, който пише, че тя се е заразила от домашна помощница, показваща минимални симптоми.

Веднага след като тестът е показал положителен резултат, 75-годишната принцеса се е изолирала в апартамент №10 в замъка Кенсингтън и е изпратила всеки един от екипа си у дома, за да предотврати заразяване. Съпругът ѝ – Майкъл, не е заразен, както и децата ѝ – лейди Габриела и лорд Фреди. Принцесата също така не е виждала кралица Елизабет II от няколко седмици, така че и монархът на Великобритания няма за какво да се притеснява.

Диагнозата на принцеса Микаела идва само няколко месеца, след като принц Уилям тайно е изкарал коронавируса през април. През ноември новината беше съобщена от Sun, където се твърди, че наследникът на короната е прекарал тежко болестта, но не е искал да тревожи хората и затова е запазил всичко в тайна.
„По едно време му беше трудно да диша и затова всички около него бяха доста притеснени“

Уилям е бил лекуван от кралския медицински екип докато е бил у дома. За щастие, не му се е наложило да посещава болница. Съпругата му Кейт Мидълтън и трите му деца – Джордж, Шарлот и Луи, са дали отрицателни резултати. През март принц Чарлз също беше заразен с коронавирус. Тогава той и съпругата му Камила се изолираха в дома си в Шотландия. Принцът на Уелс е изпитвал леки симптоми и продължи да работи въпреки диагнозата.

Внучката на кралица Елизабет II – принцеса Юджийн, е имала близък досег с COVID-19. Тя сподели, че лекарите са ѝ казали да се подготви за най-лошото, когато свекърът ѝ – Джордж Бруксбанк, е бил хоспитализиран заради вируса. Той е прекарал пет седмици на изкуствено дишане, но успява да се възстанови след операция на трахеята.

Източник: tialoto


автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Джена показа дъщеря си за първи път

Певицата Джена най-после реши да покаже публично дъщеря...

Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Няма коментари към тази новина !