Роберто Кавали на 80: Холивуд снима филм за мен

23.11.2020 13:25 | Видян 1685 пъти

Роберто Кавали на 80: Холивуд снима филм за мен

Италианският дизайнер Роберто Кавали навърши 80 години. Той и неговите години  са дълга история на емоции и спомени и усещания, които предстои да бъдат пресъздадени на филм, американска продукция, базиран на неговата автобиография ("Просто аз", издадена и в България), в която говори за мода и война, модни ревюта, успехи и кризи.

"С партньорката ми Сандра Нилсон прекарваме часове след часове: тя ми чете сценариите и заедно оценяваме, коригираме и се смеем много", споделя модният диктатор в интервю пред corriere.it.
Роберто Кавали е в къщата над Флоренция. "Моят хълм, където се чувствам защитен", споделя той.Спомня си модното шоу от септември 2014 г.

"Това, което ми липсва, е да създам нещо. Особено ако погледна вестниците, където има малко днешна мода. Чувствам се неспособен, неспособен за всичко, което не правя и бих искал да направя. Бих искал да бъда там отново, защото ми се струва, че не е останало нищо. Никога не съм искал да си тръгна, но нямаше какво друго да направя.

Дори сега ме спират, скандирайки името ми. Има страни, в които не мога да ходя по улицата: снимка, автограф .. и те искат да знаят. Те пищят. Екзалтация. Това е хубаво. Кълна се, понякога не вярвам. Чудя се: но защо? За мен ли са? ... Казвам си: грешат. Факт е, че творческата ми сила все още е там, тя е в мен: никога не ми е достатъчна. Продължавам да се изразявам с фотография: Снимам винаги, навсякъде и скоро ще организирам изложба в Дубай. След това правя планове за лодки и къщи", споделя още модният диктатор.

С буйната си флорентинска кръв, с бурния си живот на мъж с лъвско сърце, Кавали е опитал всичко, което животът му е предложил - страстни любовни истории, бързи коли и яхти, възход и падение. Към възхода, славата и парите той впрочем никога не се е стремил. Става дизайнер, защото иска да бъде художник като дядо си. И първи въвежда в модата принтове върху кожа, рисувани джинси, анималистични рисунки и върху строго официални дрехи. Пътува по цял свят, жаден за впечатления и открития.

Има пет деца от две жени, втората от които е подгласничка на Мис Вселена - Ева Дюрингер (1997 г.). Пристрастен към адреналина, сам кара винаги свръхбързите си ферарита, сам пилотира хеликоптера си, а на смелостта му в океана с моторната му яхта могат да завидят много мореплаватели. Бързо се пали и кипва, ругае, а после се извинява и слага света в краката на обидения.

Говори свободно пет езика, има приятелство без куртоазия с много световни звезди. И най-важното - създаде мода за дръзки и сексапилни жени, защото според него това е важното за един дизайнер - да облече така жената, че на един мъж да му се иска веднага да я съблече.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !