Златен век за актрисата Искра Радева

18.11.2020 11:27 | Видян 416 пъти

Златен век за актрисата Искра Радева

Министерството на културата отличава с почетни награди и знаци културни дейци и общественици. Наградите се присъждат за принос към развитието и популяризирането на българската култура в месеца на народните будители.

На отличените съвременни будители ще бъдат връчени наградите „Златен век“ (огърлие и звезда), „Печат на цар Симеон Велики“ и грамоти за принос към развитието и популяризирането на българската култура, както и за значим принос в международното културно сътрудничество. Връчването ще стане индивидуално и по график, предвид противоепидемичните ограничения, уточняват от МК.

Грамота и почетен знак "Златен век" (огърлие) получават актрисата Искра Радева, доц. Маргарит Николов - филмов режисьор, Петър Кърджилов - изследовател на българското кино, арх. Богоя Сапунджиев - художник-постановчик на редица български филми, проф. Анастас Славчев - музикален изпълнител, педагог и общественик, и проф. Надежда Драгова - литературовед и езиковед.

Грамота и почетен знак "Златен век" (звезда), са отредени на Стойо Вартоломеев - литературен критик и издател, Константин Занков - оператор, Иван Александров - общественик, Венелин Терзиев - преподавател и общественик, Теодора Стефанова - прима балерина на "Арабеск", и Любомир Русанов - поет. Грамота и почетен знак "Златен век" (звезда) се присъжда и на Стефано Балди - извънреден и пълномощен посланик на Италия у нас, за принос в международното културно сътрудничество между двете държави.

С грамота и почетен знак "Печат на цар Симеон Велики" (сребърен) са отличени проф. Стефка Петкова - архивист и преподавател, и доц. Марияна Пискова – също архивист и преподавател.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Романът Майка Нощ от Кърт Вонегът...

Без съмнение Кърт Вонегът ще остане в историята със своя...

Диляна Попова лъсна полугола

Диляна Попова се пусна полугола в социалните мрежи и...

Няма коментари към тази новина !

*}