Новият филм с Том Ханкс ще обиколи света с Netflix

15.11.2020 12:00 | Видян 1304 пъти

Новият филм с Том Ханкс ще обиколи света с Netflix

News of the World („Новини от света“), новият филм на Пол Грийнграс с Том Ханкс и Хелена Зенгел в главните роли, ще бъде гледан в целия свят чрез Netflix. Стрийминг платформана уточнява последните формалности по договора, който ще й даде права за международна дистрибуция на пълнометражния филм, националните права за който за САЩ все още държат от Universal Pictures.

Universal беше фиксирал датата на Коледа за излизане на филма в Северна Америка, но предвид на влошаването на глобалната санитарна ситуация с коронавирусната пандемия, вероятно премиерата ще бъде отложена за идната година. На 7 октомври бе разпространен първият трейлър, който обещава филмът да се окаже една от най-покъртителните екранни истории от последните години.

Грийнграс за пръв път работи отново със своя „Капитан Филипс“ Том Ханкс след 2013 г., когато това заглавие бе сред номинираните за „Оскар“ за най-добър филм. Сегашният проект е кинематографична адаптация на романа News of the World (2016) на писателката Полет Джилс. Сценарист на филма е Люк Дейвис.

Станаха ясни и някои подробности от сюжета. Пет години след края на Гражданската война в САЩ ветеранът от бойните действия капитан Джеферсън Кайл Кид (Том Ханкс) обикаля от град на град, разказвайки истински истории. Той споделя с онези, които са склонни да го слушат, случки за президенти, кралици, славни битки, разрушителни катастрофи и вълнуващи приключения, преживени в различни части на света.

В равнините на Тексас неговият път се пресича с този на Джоана (Хелена Зенгел), 10-годишно момиче, осиновено преди 6 от членовете на индианското племе Kiowa, които са я възпитали и обучили като една от тях. Джоана, враждебно настроена към един свят, който никога не е познавала, е изпратена против волята си на своите биологични леля и чичо. Но по пътя среща героя на Том Ханкс...

Снимка: Universal

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !