Бойко Борисов вдъхновява Мариела Нейкова за книгата ѝ “Ангелизация”

20.05.2009 12:45 | Видян 7698 пъти

Бойко Борисов вдъхновява Мариела Нейкова за книгата ѝ “Ангелизация”

С пищна премиера в столичен пиано бар, дни преди най-светлия празник на българската култура и книжовност- 24 май, Мариела Нейкова, известна и като съпруга на Цецо Елвиса, представи по изключително атрактивен начин дебютната си книга “Ангелизация”.
 
Издателят на книгата Пламен Тотев от издателство “Персей” заяви, че стихосбирката на Мариела се нарежда достойно сред най-доброто от българската поезия , до имена като  Евтим Евтимов и  Маргарита Петкова, представени в поредица от  издателството. Стилът на авторката беше определен като нетрадиционен и новаторски, разбиващ всички клишета, свързани с поезията.

По думите на авторката , в нейната книга, подготвяна около година, тя е черпила вдъхновение от много известни хора, с които е работила  като ПР. Оказа се, че скандалното видео , представило  България на Евровизия също е вдъхновило Мариела за две от стихотворенията ѝ на рицарска тематика, включени в книгата. Измежду музите на авторката е и кмета на София, който е споменат по шеговит начин в едно от стихотворенията ѝ.

На премиерата на книгата си, Мариела представи прочувствено част от поезията си в акомпанимент на пиано, след което за първи път в България демонстрира, заедно с  рапъра Red One как се чете поезия в ритъма на бийтбокс. Психоложката Ани Владимирова , известна от ефира на VIP Brother представи две от стихотворенията на Мариела, които се оказаха според думите ѝ,  напълно подходящи за семейна психотерапия. Актьорът Иван Матев ( Супер Любо), който е един от първите читатели и съмишленици на Мариела, също се включи в четенето на стихове по атрактивен начин. За настроението на гостите се погрижи  съпругът на поетесата - Цецо Елвиса.

Гости на събитието бяха редица популярни личности, сред които скандалните професор Вучков и Красимир Аврамов, поетът Живко Колев, носителят на наградата “Черноризец Храбър” за публицистика Емил Спахийски, генерал Василев, Теди Кацарова, рапърът Играта , Иво Танев и Ваня Богатинова, фолкпевиците  Румина и Зара, Денди, плеймейтките Никол и Гери Аролска,  водещият на “Сделка или не” Румен Луканов, моделите Невена Воденичарска и Цвети Разложка, Мисис България 2008 Ралица Тодорова и още много други приятели и журналисти.

Книгата “Ангелизация” от днес е вече на българския пазар.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !