Блатечки – най-добър актьор на кинофестивал в Турция

13.11.2020 11:17 | Видян 1073 пъти

Блатечки – най-добър актьор на кинофестивал в Турция

Само преди няколко дни, на 21-вия филмов фестивал на европейското кино в южния италиански град Лече – Festival del Cinema Europeo, филмът „Сестра“ на режисьорката Светла Цоцоркова беше удостоен със Специалната награда на журито.

В самия край на октомври пък, на 8-мия филмов фестивал „Босфора“ в Турция, творбата на българката получи приза за най-добър филм в международния конкурс, а изпълнителите на главните роли Моника Найденова и Асен Блатечки бяха отличени с наградите за най-добра актриса и актьор. Филмът бе закупен от турската телевизия.

Носителя на Голямата награда "София – град на киното" на 24-ия София Филм Фест – „Сестра“, може да гледате на голям екран в събота, 14 ноември, от 18.00 ч. в Дома на киното.

„Филмът на Цоцоркова е за семейния живот и сестринството, за малките уж невинни лъжи, които споделят членовете на едно семейство, и за начина, по който могат да бъдат преодолени противоречията между близки хора – теми, които са познати на всеки от нас“, пише списание Variety.

„Сестра“ на Светла Цоцоркова е доказателство за нейните талант и способности да пресъздава отношения между членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят“, коментира Cineuropa.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !