Невероятни изобретения по канал Da Vinci от 14 ноември

10.11.2020 15:32 | Видян 413 пъти

Невероятни изобретения по канал Da Vinci от 14 ноември

Книга, която филтрира вода... Надуваема риба, която плува във въздуха… Дрон, който обезврежда противопехотни мини във военните зони…

Това са само малка част от невероятните изобретения, които ще можете да видите по Da Vinci през ноември, защото каналът се фокусира върху науката по забавен и увлекателен начин с премиерния втори сезон на поредицата „Да поговорим за наука“ – от 14-ти ноември, всяка събота и неделя в 16.00 ч.

Водещата Али Уорд е подготвила нови изненади и любопитни неща! Тя задвижва пингвинче робот, което помага на учените да разкрият повече за света на пингвините, демонстрира светлини за пръсти, показва смарт тигани за готвене, магнитна течност и артистични глобуси на света.

Очаквайте да видите и иновативен парк за сърф в Уелс, невероятни масажни столове и вертикални градини, които правят магистралите на Мексико по-зелени. Али запознава зрителите със създателя на мобилния телефон, с предприемач, който прави хотели на дървета, с човек, който конструира медицински устройства от играчки, и с изобретател, сред чиито многобройни изобретения е и джобен рибар!

Но, с това изненадите, подготвени от водещата, не свършват - тя показва, как да превърнем старите си телефони в охранителна система и как фермерите пестят вода, представя майка, която помага на децата с увреждания да ходят, и изобретатели на слънчеви панели, които изглеждaт като стъкло. Али Уорд се среща с изобретатели от настоящето и бъдещето, за да разбере как са развили техните идеи от един проблясък на вдъхновение до реалното създаването на нещата, усъвършенствали нашия свят.

Водещата предлага също и идеи за начинаещи изобретатели и представя някои забавни факти за изобретения, които използваме във всекидневието си и които днес смятаме за даденост…Очаквайте още… 3D двойници на хора и животни, звукови тунели, 3D химикалка…  Всичко това ще намерите в новия сезон на предаването „Да поговорим за наука“ през ноември по канал Da Vinci.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !