Сам Смит - Любовта просто му отива

05.11.2020 16:31 | Видян 976 пъти

Сам Смит - Любовта просто му отива

Сам Смит се отдава на музикални експерименти в третия си албум Love Goes

От меланхолия до еуфория – това е емоционалната скала, по която ни разхожда четирикратният носител на „Грами“ Сам Смит в премиерния си албум Love Goes. Компилацията от 17 песни ни повежда на път към опознаване на себе си, на любовта ни, а крайният резултат за артиста е поредно точно попадение.

Още с първия трак в диска – Young, Смит доказва защо е сред най-актуалните имена на музикалната сцена. Акапелното изпълнение може да те срине и издигне на върха на обичта към самия себе си буквално за секунди.

Оголеният от музика трак демонстрира и вокалната мощ на 28-годишният британец, който не крие, че се е поддал на изкушението за експерименти в звукозаписното студио за Love Goes. Нагласата му си проличава дори в реда, по който са наредени песните в албума. След хващащата за гърлото Young, следва поп хита Diamonds, който може да те накара да скочиш в танц дори в блъсканицата в градския на път за работа.

С третия си студиен албум (Universal/Animato Music) Смит се посвещава на това да анализира любовта от всички ъгли, поставяйки лирическото си аз в различни ситуации. Неслучайно и работата по синглите му отнема близо две години.

„Всеки път, когато влизах в студиото го правех с идеята да стрелям към звездите и да не се поддавам на ограничения“, обяснява той. И въпреки че темата в цялостта на тавата е една, нейните съставни части всъщност се отличават със своя собствена идентичност. Или както самият Смит се изразява – всяко парче е като уникално градинско цвете. Концепция, която се откроява и във визуалните материали към Love Goes.

Освобождавайки се от задръжките, певецът успява да извлече и музикални вдъхновения от идоли, които признава, че доскоро са били guilty pleasures (носели удоволствие, от което се срамувал). Неудобството обаче е вече в миналото, а като награда за меломаните се появяват парчета като I'm Ready, за което Смит и дуетната му половинка Деми Ловато разлистват музикалната история до ABBA.

Като своеобразен контрапункт на началото на албума пък служи заглавното парче – Love Goes .

За разлика от Young, където историята се рее благодарение само на гласа на Смит и беквокалите, тук песента започва с едноминутно соло на пиано, не след дълго песента претърпява метаморфоза и с присъединяването на Labrinth към микса.

По Love Goes Сам Смит работи още с музикалния продуцент Стив Мак, прочут с колаборациите си със Селин Дион и Ед Шийрън, Shellback/MXM, Stargate, както и с добрия си приятел Гай Лорънс и дългогодишния си партньор Джими Нейпс.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Графа, Мария Илиева, Михаела Филева в...

На 25-ти април, четвъртък, „Приказката продължава“ с...

Няма коментари към тази новина !