Концертът Кино и класика звуча два поредни дни в зала България

25.10.2020 23:09 | Видян 1239 пъти

Концертът Кино и класика звуча два поредни дни в зала България

Кино и класика - концерт от Европейски музикален фестивал 2020, с участието на Мила Георгиева, Георги Черкин, Гергана Николаева и Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Максим Ешкенази, звуча два поредни дни в зала България поради ковид мерките.

Блестящи изпълнения на световно известната ни цигуларка Мила Георгиева, въздействащите аранжименти и изключителното представяне на пианиста, завършил Санта Чечилия Георги Черкин в съчетание с мекия и красив звук на един от водещите оркестри в България - оркестърът на Класик ФМ под палката на Максим Ешкенази, превърнаха двете вечери в празници.

Програмата Кино и класика  е  комбинация от виртуозни класически пиеси и любими филмови хитове. Звучаха творби на  Сен-Санс, Чайковски,  Моцарт, Бетовен, както и  филмова музика  от Междузвездни войни, Хари Потър, Карибски пирати.

Имаше и изненада за публиката. Красивото мецоспорано Гергана Николаева изпя песен на Енио Мориконе от филма Мисията, със специално направен за нея аранжимент от Георги Черкин. С това изпълнение, музикантите изказаха благодарност на хората от първа линия. Залата аплодира на крака.

Виж снимки ТУК
!


автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !