Мистерия с наследството на Бригита Чолакова

22.10.2020 15:40 | Видян 1411 пъти

Мистерия с наследството на Бригита Чолакова

На 12 октомври ТВ легендата Бригита Чолакова щеше да навърши 87 години.

Тя обаче остана завинаги на 65, а само 6 дена не й достигат да празнува 66-я си рожден ден. Вече 21 години емблемата на БНТ остава незабравима, а на помена от смъртта й в началото на месеца редица знакови лица от телевизията майка и културни дейци си спомниха за нея.

Годишнините от смъртта й отбелязват и нейните племенници, които всъщност са единствените й наследници. Противно на схващанията, че Бригита е починала е починала в абсолютна самота и не е имала живи близки роднини, всъщност брат й и неговите деца са нейното семейство след трите й неуспешни брака.

През годините в разговорите със съпрузите й се прокрадвала идеята да си осинови дете, но тя предпочитала да обича и гледа като свои племенниците си. Обгрижвала ги, купувала им подаръци от кореком, обичала да ги води на театър и цирк и макар да изглеждала като Желязната лейди, всъщност била благ човек с подход към децата.

Именно те наследяват спестяванията и имотите на леля си Бригита - апартамент в София и прочутата й вила в Панчарево, където прекарва последните месеци от живота си и където умира. Нещастието да я види мъртва има единият й племенник, който я открива бездиханна, починала в съня си, без да се мъчи. По-късно се установява, че причината била тромб, който запушил притока на кръв към сърцето й.

Близките й хора в телевизията казват, че в последните години от живота си тя не се чувствала нещастна от самотата си. Голямата й драма остава невъзможността й да има свои деца, но и тази слабост тя умело потиска. Познати издават, че травмата Чолакова получила след спонтанен аборт на младини, когато паднала от задна седалка в автобус и се стигнало до непоправимото, пише Ретро.     


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !