Как Путин пи шампанско по zoom с Михалков, непубликуването на интервю с него роди Атака

22.10.2020 14:28 | Видян 1986 пъти

Как Путин пи шампанско по zoom с Михалков, непубликуването на интервю с него роди Атака

Лично президентът Путин вдигна чаша шампанско за наздравица и отпи една глътка, а е въздържател, в конферентна интернет връзка с Никита Михалков по случай 75-годишнината на най-известния жив руски режисьор, комуто обяви присъждането на звездата на Герой на труда.

Награда, която ще отиде при статуетката му Оскар и призовете от най-престижните кинофестивали в света в Кан и Венеция, които са му присъждани. С 50 забележителни актьорски роли и 40 филма, които е режисирал и/или продуцирал, той успява да направи всяка от тези свои киноизяви в събитие. Син на автора на текста на химните на СССР и Руската федерация, той дебютира съвсем млад и не спира да работи до днес.

Преди канската премиера на филма му Изпепелени от слънцето 2 – първа част му донесе Оскара, имах програмирано интервю с големия режисьор. По някаква странна причина, улисан в маратонската програма на фестивала, забравих за него, а бях изпуснал да видя и многото съобщения от неговата пиарка. Когато ми звънна, че имам 5 минути до срещата, бях поне на половин час от мястото и нямаше как да успея.

Изпуснах един от най-големите журналистически шансове в живота си, въпреки че имам интервюта с огромни имена – от Ал Пачино до Моника Белучи и от Ванеса Редгрейв и Джеймз Айвъри до Джуд Лоу. Обаче Михалков го чувствам като наистина голяма загуба.

За щастие, някаква компенсация се явява познанството с дъщеря му Ана – също известна първо от неговите филми, после превърнала се и в звезда на руското кино, което дължа на близката й приятелка Лияна Мелик – Пашаева. Това семейство по някаква странна причина обича България, с което лично аз се гордея. Михалков има роля дори в управляващата ни коалиция.

При посещение на президента Първанов в Москва преди в началото на века, Капка Георгиева беше успяла да направи интервю с него. С мъжа й Волен работеха в Монитор, като той беше зам.- главен редактор. Понеже хитът й не беше пуснат във вестника по неизвестни причини, двамата напуснаха. И създадоха партия Атака. За 15 г. тя влезе в 5 парламента, без гласовете й нямаше да има създадено и гласувано правителство Борисов 1 и Борисов 3 – сегашната управляваща коалиция.

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Няма коментари към тази новина !