Как Путин пи шампанско по zoom с Михалков, непубликуването на интервю с него роди Атака

22.10.2020 14:28 | Видян 931 пъти

Как Путин пи шампанско по zoom с Михалков, непубликуването на интервю с него роди Атака

Лично президентът Путин вдигна чаша шампанско за наздравица и отпи една глътка, а е въздържател, в конферентна интернет връзка с Никита Михалков по случай 75-годишнината на най-известния жив руски режисьор, комуто обяви присъждането на звездата на Герой на труда.

Награда, която ще отиде при статуетката му Оскар и призовете от най-престижните кинофестивали в света в Кан и Венеция, които са му присъждани. С 50 забележителни актьорски роли и 40 филма, които е режисирал и/или продуцирал, той успява да направи всяка от тези свои киноизяви в събитие. Син на автора на текста на химните на СССР и Руската федерация, той дебютира съвсем млад и не спира да работи до днес.

Преди канската премиера на филма му Изпепелени от слънцето 2 – първа част му донесе Оскара, имах програмирано интервю с големия режисьор. По някаква странна причина, улисан в маратонската програма на фестивала, забравих за него, а бях изпуснал да видя и многото съобщения от неговата пиарка. Когато ми звънна, че имам 5 минути до срещата, бях поне на половин час от мястото и нямаше как да успея.

Изпуснах един от най-големите журналистически шансове в живота си, въпреки че имам интервюта с огромни имена – от Ал Пачино до Моника Белучи и от Ванеса Редгрейв и Джеймз Айвъри до Джуд Лоу. Обаче Михалков го чувствам като наистина голяма загуба.

За щастие, някаква компенсация се явява познанството с дъщеря му Ана – също известна първо от неговите филми, после превърнала се и в звезда на руското кино, което дължа на близката й приятелка Лияна Мелик – Пашаева. Това семейство по някаква странна причина обича България, с което лично аз се гордея. Михалков има роля дори в управляващата ни коалиция.

При посещение на президента Първанов в Москва преди в началото на века, Капка Георгиева беше успяла да направи интервю с него. С мъжа й Волен работеха в Монитор, като той беше зам.- главен редактор. Понеже хитът й не беше пуснат във вестника по неизвестни причини, двамата напуснаха. И създадоха партия Атака. За 15 г. тя влезе в 5 парламента, без гласовете й нямаше да има създадено и гласувано правителство Борисов 1 и Борисов 3 – сегашната управляваща коалиция.

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Няма коментари към тази новина !

*}