Фирма на Байдън с мед. инвестиции в Китай

19.10.2020 14:33 | Видян 1300 пъти

Фирма на Байдън с мед. инвестиции в Китай

Инвестиционната фирма на зетя на кандидата за президент на демократите Джо Байдън инвестира в китайски корпорации през последните няколко години, съобщава breitbart.com.

Дъщерята на Байдън, Ашли, се омъжи за д-р Хауърд Дейвид Керин, отоларинголог и пластичен хирург през 2012 г., който в момента съветва Байдън за кампанията му и остава главен медицински директор във фирмата StartUp Health, която през годините се обвързва в партньорства с китайски корпорации.

StartUp Health даде тласък на две основни корпорации в Китай през 2018 г. и неотдавна похвали реакцията на Китай спрямо кризата заради К19.

„Систематичната и неотложна реакция на Китай за ограничаване на COVID-19 се превърна в своеобразен наръчник за други страни за систематизираните усилия за спиране на разпространението на тази нова инфекциозна болест“, се казва в публикация на StartUp Health през март.

Базираната в Китай корпорация Medebound, която свързва китайски пациенти с американски лекари, е получила помощ от StartUp Health в техните инициативи, насочени към американския пазар.

По същия начин StartUp Health взаимодейства с базираната в Китай Ping An, една от най-големите застрахователни корпорации в Китай.

През ноември 2018 г. Medebound и Ping An - и двете свързани със StartUp Health - сключиха „всестранно сътрудничество“ за изграждане на „докинг канал за най-добрите медицински ресурси в Китай и САЩ по рентгенология, онкология, сърдечно-мозъчни съдови заболявания и изобщо 72 медицински специалности.

Въпросите около близките връзки на StartUp Health с Байдън, когато той беше вицепрезидент от 2009 до 2016 г., бяха разпространени с публикуването на доклад на Politico тази седмица.

В този доклад беше разкрито, че Керин е инвестирал в компании, борещи се с коронавируса, докато съветва Байдън за К19 на предизборната кампания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гала на българската култура в...

Гала концертът е част от артистичната инициатива на...

Секс скандал с бивш селекционер на...

Бившият треньор на бразилски футболен тим за жени...

Няма коментари към тази новина !