Спечелих битката с гиганта Трейс: Общински съветник

19.10.2020 11:49 | Видян 990 пъти

Спечелих битката с гиганта Трейс: Общински съветник

Спечелих битката с гиганта Трейс и дарих 14 хиляди лева за децата на България, съобщи общинският съветник в София от ДБ Иво Божков. Ето какво сподели той във Фейсбук:

"Преди година и половина, строителната фирма Трейс заведе две дела срещу мен на обща стойност четвърт милион лева - за това, че чрез мой фейсбук статус съм повлиял на българската борса, следствие на което акциите им са спаднали и са изгубили милиони. Фирмата атакува мен персонално, както и други 12 големи и малки български медии.

Защо мен? Както много от вас знаят - не си спестявам критиките към никой и публично разобличавам некачествените ремонти в София, срещу които кмета на града не си мърда пръста от лимузината на НСО. Смъртта на 20 души край Своге преля чашата не само за мен, но и за прокуратурата, която най-после се престраши и започна повдигането на обвинения за престъпления довели до смъртта на 20 невини българи. Всички подробности как се стигна до това дело съм описал тук: https://www.yvobojkov.com/2019/02/TraceVsYvo.html

В началото се уплаших и разбрах защо този тип сплашване работи. Колкото и абсурдно и обречено да беше обвинението срещу мен, всеки българин знае, че у нас можеш да получиш всичко срещу пари. Изправен пред Голиат, веднага виждаш как може да ти взимат имуществото и да станеш длъжник на мултимилионна корпорация, която на всичкото отгоре е спечелила най-много обществени поръчки в София, тоест на която всички софиянци плащаме от десетилития за «качествените » ремонти.

За това се обърнах към всички граждани за подкрепа и кураж в тази битка. За финансова, но най-вече морална подкрепа. Защото парите нямат никакво значение, когато знаеш, че с теб са нормалните и обикновенни български граждани. И за два дена събрах 13 617 лева за делото, като обещах следното: « След като спечеля това абсурдно дело и задължа разходите по него да ми бъдат върнати, ще даря обратно всички получени от вас пари, за важна кауза свързана с бъдещето на България - децата. »

Човекът, който заслужава най-голямото ми уважение е адвокатът ми Adrian Murliev. Млад достоен българин, който за разлика от изтърканите по медии имена на правозащитници, доказа, че застава до мен не заради хонорара, а заради правдата. Не само застана до мен, но и реши да дари 1000 лева от неговия хонорар към общата събрана сума и така вместо 13 617 лева дарих 14 800 лева за българските деца. След близо година битка, ето какво постанови съда - виж на линка.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !