Съвършен разказ за любовта от Катарина фон Бредов

16.10.2020 15:18 | Видян 510 пъти

Съвършен разказ за любовта от Катарина фон Бредов

На книжния пазар се появи новото северно попълнение към специалната тийн поредица "Европейски разказвачи" на издателство Емас - "Да се влюбиш до полуда" от шведската писателка Катарина фон Бредов . По думите на преводачката Ева Кънева книгата е: "Съвършен разказ за любовта, която те докарва до отчаяние, до екстаз, до лудост. За неведомите пътища на физическото привличане, което не признава закони и логика.

За магията на докосването до любимия. И за неугасващото пламъче надежда в сърцето на всеки безнадежно влюбен, че може би, навярно, дано любовта му не е напълно обречена..." Катрин и Фрида – най-добрите приятелки в гимназията, верни и неразделни. Но в класа влиза нов ученик – Адам.

Погледът му с цвят на буреносно небе предизвиква трус в душата и на двете. Фрида – красива, от заможно семейство, умна, веднага признава влечението си. И сигурна, че Адам ще е неин, пристъпва без колебание към „свалянето“ му. Невзрачната Катрин не смее и да мисли, че може да е конкуренция пред приятелката си – няма момче, което да я предпочете, след като е видяло Фрида. А и не би искала за нищо на света да развали приятелството си.

Но не така мисли Адам, или по-точно не така чувства нещата... Още един роман за любовта? И да, и не. В ръцете на изключителна писателка като Катарина фон Бредов, носителка на наградата „Астрид Линдгрен“ и на Националната награда на Германия, всеки материал се превръща в литературно събитие. Може ли да пишеш за млади хора, без да пишеш за любов?
Естествено, че не, но покрай тази основна тема изникват още куп въпроси, определящи живота на днешния млад човек. И книгата е избрана от Младежкото жури за книга на годината на Швеция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !