Мъск: Няма да се ваксинирам срещу К19

30.09.2020 16:24 | Видян 1469 пъти

Мъск: Няма да се ваксинирам срещу К19

Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че нито той, нито семейството му ще вземат ваксина срещу COVID-19, дори и да е лесно достъпна.

49-годишният милиардер пусна бомбата по време на участието си в подкаста Sway.

"Аз не съм изложен на риск, нито децата ми", каза Мъск пред водещата Кара Суишър, за да аргументира решението си.

Главният изпълнителен директор на Tesla обяви блокирането в цялата страна като „ситуация без печалба“, която „намали вярата ми в човечеството“. Преди това Мъск нарече  широко разпространените карантини мерки „неетични“ и „фактически домашен арест“, съобщава RT.

Вместо сегашните мерки, шефът на Boring Company предложи по-целенасочено блокиране, при което „всеки, който е в риск“, да бъде „поставен под карантина, докато бурята отмине“.

Суишър разкритикува предложението му, добавяйки, че хората могат потенциално да умрат в процеса.

„Всички умират“, подхвърли Мъск. За да подчертае предполагаемата нелепост на карантините, Мъск се похвали, че SpaceX „не е прескочил ден“ през цялата пандемия. „Имахме разрешение заради националната сигурност, защото вършихме работа по националната сигурност“, каза той. "Изпратихме астронавти до космическата станция и обратно."

По-късно автомобилният магнат отправи критиките на Бил Гейтс към скептицизма му към коронавируса, който Мъск нарече „тъп“ през март. По време на интервю за CNBC през юли, основателят на Microsoft заяви, че Мъск не знае много за ваксините и заяви, че се надява шефът на SpaceX „да не обърква области, в които не е замесен твърде много“.

„Гейтс каза нещо за мен, без да знае какво правя“, каза Мъск на Суишър. „Това е като„ Хей, глупчо, ние всъщност правим машините за ваксините за CureVac, тази компания, в която сте инвестирали. “Той имаше предвид факта, че Tesla произвежда оборудване за немската биофармацевтична фирма CureVac.

През юли миналата година автомобилният магнат засенчи Гейтс с поредица от загадъчни туитове, в които пишеше „Били Джи не ми е любовник“ и „Слухът, че Бил Гейтс и аз сме любовници, е напълно неверен“.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !