ParaKids в помощ на деца с двигателни затруднения

30.09.2020 15:41 | Видян 676 пъти

ParaKids в помощ на деца с двигателни затруднения

ParaKids събира отбор от приятели за подкрепа и участие в Уиз Ейр София Маратон 2020. Каузата на отбора е да се съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения, които да са свободно достъпни в различни градове в България. За четвърта поредна година ParaKids и Уиз Ейр София Маратон обединяват усилия в името на една голяма мисия – да се осигури възможност на деца и младежи с двигателни и ментални затруднения да са част от отбора, да са равнопоставени и щастливи.

Заедно с традиционното участие в бягането тази година мисията за Parakids и отбора става още по-голяма. Ще бягат за тези, които не могат, за да съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане, които ще дадат възможност на много деца и младежи с двигателни затруднения да бъдат активни в градската среда. Екипът на Уиз Ейр София Маратон 2020 подкрепя каузата като дарява част от таксата на всеки записал се в отбора на ParaKids за участие в маратона за каузата на организацията.

“Ние ще бягаме с тези, които не могат на дистанцията от 10 км., но всеки може да се регистрира в нашия отбор и да бяга на желаната от него дистанция.”, споделят създателите на Parakids -  Даниела Садикова и Бояна Коцева.  Колкото повече бегачи се включат, толкова повече средства ще се съберат, за да има такива колички в повече български градове. Целта на кампанията е закупуване на пет броя колички, които да са достъпни в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас. Стойността на една количка възлиза на 2400 лв., а производителят е българската фирма - Екотрайк БГ.

Наличието на такива колички дава възможност на децата с двигателни затруднения и техните семейства да спортуват заедно, начин децата да се чувстват пълноценни и да имат споделено време в активни занимания.  Закупените колички ще се намират на достъпни локации в различните градове, от които всеки желаещ ще може да вземе количка и да я върне на определената локация. Използването на количките ще е напълно безплатно. Тази година идеята за кампанията идва от двама доброволци - Валентин Стоев и Денис Димитров. Двамата приятели решават да се запишат за участие в Уиз Ейр Маратон София 2020, но желанието им е не да бягат само за себе си, но и за кауза, която припознават и за която ще са полезни.

Валентин живее в Лондон и е единственият българин завършил Кралската академия за слово и драма (Royal Central School of Speech & Drama), а днес иска да направи живота на децата в България по-добър. Денис се занимава професионално със спорт от дете, бивш треньор по бокс на най-малките и с изключително отношение към децата и тяхното развитие. Денис вярва, че спортът изгражда много ценни качества във всеки подрастващ и трябва да е достъпен за всяко дете.

В желанието си да помагат Валентин и Денис се запознават с Даниела и Бояна от Parakids и днес обединяват усилия в намирането на още съмишленици, с които да станат един голям отбор. Как да се включите в отбор ParaKids? С регистриране в отбор ParaKids, вие се регистрирате в официалния Уиз Ейр София Маратон 2020, но заедно с това подкрепяте и каузата на организацията за достъпен спорт.

Екипът на Уиз Ейр София Маратон 2020 дарява част от таксата на всеки записал се в отбора на ParaKids за участие в маратона за закупуване на специализираните колички. Всеки може да подкрепи каузата на ParaKids без значение дали ще бяга или не.  Можете да се присъедините към екипа на ParaKids по време на Уиз Ейр Маратон София 2020 на дистанцията от 10 км. или да бягате друга дистанция с тениска Run for those who can't (която ще получите ако се регистрира към нашия отбор).

Регистрация за участие в отбора на Parakids по време на Уиз Ейр Маратон София 2020 можете да направите ТУК! Ако нямате възможност да бягате може да подкрепите каузата като дарите средства за реализирането и в страницата на ParaКids или с дарение на сметката на клуба.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !