Албена на загуба за първи път в историята си

29.09.2020 18:08 | Видян 558 пъти

Албена на загуба за първи път в историята си

За първи път в 52-годишната си история курортен комплекс Албена приключва сезона на загуба. Реализираните нощувки в комплекса са 365 000, като за миналата година те са били 1 милион и 500 000 хиляди.

Сривът е три-четвърти. Истински сезон през това лято е имало само през август, като дори тогава максимумът, който е бил достигнат, е бил от 7000 туристи, при двойно по-голям капацитет на легловата база. Само от изтеглянето на немските туристи КК Албена е загубил около 6 милиона лева очаквани приходи. Държавата би трябвало да фокусира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие и да поправи грешките, които доведоха до обявяването й като опасна зона, сподели изпълнителният директор на курорта Красимир Станев.

Като изключително полезна определи легендарният мениджър мярката 60/40, благодарение на която до края на годината курортът ще получи подпомагане от около 4 милиона лева. Според него обслужващият персонал в курортните комплекси трябва също да бъде включен в рисковите професии от първа линия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Геро на хапчета

Здравословни проблеми мъчат Геро. Водещият на...

Мелания Тръмп с двойничка?

Това се питат хиляди американци, забелязали, че има нещо...

Няма коментари към тази новина !

*}