Нетребко от болницата с К19: Ще се справим

24.09.2020 14:19 | Видян 811 пъти

Нетребко от болницата с К19: Ще се справим

Единствената конкурентка на Соня Йончева за сопрано номер 1 в света прописа от болницата, където е с лек ковид19. "Ние можем да го направим. Ние трябва да го направим! Публиката го заслужава. Ще оцелеем. И никога няма да се предадем!  Обществото го изисква от нас. Културата ще триумфира!"

Днес в специален пост Анна Нетребко изказа своята солидарност към всички нейни колеги и приятели, които ще пострадат от решението на управата на Metropolitan Opera да затворят знаменитата зала за сезон 2020/2021 и изказа своята надежда за намиране на изход от тази ситуация. Нетребко отново сподели, че обществото не може да съществува без култура и всички свързани със сцената са длъжни да я поддържат жива. Също толкова важно е и запазването на достойнството на артистите, както и правото им на работа.

През изминалата седмица оперната прима Анна Нетребко сподели със своите почитатели, че има положителна проба за COVID-19 и се намира под лекарско наблюдение. Тя обаче заяви, че винаги е била наясно с риска от това да се разболее и в никакъв случай не съжалява, че е възобновила своята артистична дейност, защото смята, че днес културата е жизненоважна повече от всякога.

Веднага след изписването си от болницата Нетребко сподели: "Това ще бъде последната публикация, свързана с преболедуването ми на Covid-19. Повече никога няма да се върна към тази тема - не си струва! Искам да споделя с всички вас информация за това как се разви при мен заболяването и се надявам да бъде полезна.  Всички коментари, чиито смисъл е: „имате късмет, че сте оцелели“ ще бъдат блокирани незабавно. Споделям с вас това, което ми казаха лекарите. Да, в момента в Москва има много заразени хора.

Трябва да се има предвид, че над 75% от тях се прекарват заболяването леко, като обикновена настинка и не се нуждаят от хоспитализация. Вирусът може да засегне всеки човек по различен начин и то доста бързо. Именно затова е опасен! Аз самата имам слаби бели дробове, податливи на вируси на бронхити ( които съм изкарвала доста по-тежко от този вирус).  Именно поради тази причина бях убедена, че COVID-19 ще се развие по-тежко при мен. Затова веднага щом температурата ми се повиши над 39 градуса, отидох в болницата.

Точно навреме! Вирусът бе овладян. Безброй много капки, антибиотици, лечение с плазма, инхалации с хелий, побеждават вируса за 8 дни. Сега се възстановявам, тъй като все още имам слабост и лека кашлица. Обонянието ми почти се е възстановило и вчера дори се опитах да пея.  

И успях! Пневмонията, която изкарах не беше тежка и не се наложи използването на кислородна маска. В никакъв случай не давам съвети, но и разбира се, не съжалявам за нищо! Радвам се, че животът, работата и театърът се завръщат и никоя болест никога няма да доминира в живота ни!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Сините в Hell's Kitchen загубиха...

Славейко, един от най-опитните готвачи в отбора на...

Няма коментари към тази новина !