Предлагат за Оскар БГ лентата Нощна смяна

24.09.2020 13:08 | Видян 307 пъти

Предлагат за Оскар БГ лентата Нощна смяна

Фестивалът за късометражно кино In The Palace ще предложи за "Оскар" българския филм "Нощна смяна" на тандема Йордан Петков и Еди Шварц. Това съобщиха от екипа на фестивала, чието 17-о издание бе закрито вчера.

Още двама от големите победители във фестивала ще бъдат предложени на Академията за разглеждане за "Оскар". Това са "Стикер" на режисьора Георги М. Унковски от Северна Македония, спечелил наградата за най-добър игрален филм, и руският "Моят галактически близнак Галактион" на Саша Свирски, обявен за най-добра анимация.

"Беше най-странният ни фестивал до момента, но сме щастливи, че успяхме да го проведем в ситуация, в която други се отказаха - казва директорът на In The Palace Цанко Василев. - Беше една седмица, изпълнена с множество прожекции, презентации, питчинг сесии със страхотни филмови проекти и, разбира се, срещи със създателите на българските филми.

Мотивирани сме и започваме веднага работа по следващото ни издание, на което силно се надяваме да можем отново да посрещнем много гости от целия свят".

Най-добрите заглавия от In The Palace ще бъдат показани в София на 25 и 26 септември на открито, на обръщалото на трамвай №10 в кв. "Хладилника".

Източник: Monitor
Снимка: In The Palace

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Преслава отрича нова операция на носа

Преслава отрича да си е правила нова операция на носа....

Избират Мис България на церемония с...

Специален кръг, свързан с коронавируса ще има на...

Няма коментари към тази новина !

*}