Без Бог е алтернативата на Седемте езера

14.09.2020 11:32 | Видян 664 пъти

 Без Бог е алтернативата на Седемте езера

Ако вече сте ходили на Седемте Рилски езера, не ви се чака на дълги опашки за лифт, а искате да подишате кристален въздух, съзерцавайки воден басейн между върховете на над 2000 м, най-лесно е да се качите до Без Бог. Не е случайно, че чарът на това място омагьоса дори създателите на филм, който кръстиха на него.

Както Паничище, базата за Седемте езера, е недалеч от Сапарева баня, така Добринище е само на 6 км от Банско. Самото село се пробва за спа-курорт и вече има чудесни хотели и плажове с минерални басейни. Оттам нагоре, също както при рилската алтернатива, по път с много завои, се стига до хижа. В случая това е намиращата се наблизо под 1500 м над морското равнище Гоце Делчев. Най-мързеливите могат да спрат дотам, защото има няколко завездения.

Останалите се качват на лифта за Без Бог – отиване и връщане за българи е 18 лв. на човек. След 19-ия стълб, сменяте седалките на междинната станция на въжената линия. Дотам са 15 минути, а след още 15 сте на хижа Безбог – вече на 2240 м над морето – почти височината на Черни връх.

Можете да хапнете в хижата със слънчева тераса или в заслона в съседство, също превърнат в заведение. Но не и преди да се разходите около прекрасното близко езеро, където стават феноменални снимки и към върха Безбог и обратно – към хижата.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !