Стависки няма да лежи в затвора

12.05.2009 17:00 | Видян 5336 пъти

Стависки няма да лежи в затвора

Световният шампион Максим Стависки с решение от днес 12 май на Върховния касационон съд е осъден условно, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

Отменено е ефективното изтърпяване на наказанието, постановено от Бургаския апелативен съд. "Защитата в мое лице и в това на адвокат Явор Нотев сме дълбоко удовлетворени от решението эна върховните магистрати. Намираме, че същото е справедливо и е в пълно съответствие с всички събрани по делото доказателства", това каза специално в интервю за БГНЕС адвокат Росен Кожухаров.

БГНЕС припомня, че в началото на август 2007 година Максим Стависки причини жестока катастрофа в пияно състояние, при която загина едно момче, а 19-годишната Мануела Горсова продължава да се лекува. В края на миналата година израелските лекари съобщиха, че гръбначният й стълб не е засегнат и те се надяват здравите мозъчни клетки да започнат за изпълняват функциите на засегнатите. Най-трудното, което й предстои е да се върне отново към действителността и нормалния живот, защото съществена част от паметта й ще бъде изтрита, смятат лекарите. Мануела няма да си спомня от една до три години преди катастрофата, която стана на 5 август 2007 г., казаха още тогава израелските медици, където тя бе на лечение в продължение на няколко месеца.

Бургаският съд реши на 5 януари т.г. условната присъда на Максим Стависки да се промени на ефективна за 2,5 г. затвор при лек режим. Изменят се уважените граждански искове на семейството на Петър Петров, като от 90 хил. се увеличава на 120 хил.лв. Изменя се гражданският иск и на семейството на Мануела Горсова, като искът от 80 хил.лв. става на 150 хил.лв. Очаквайте още подробности.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !