Елтън Джон отбеляза 30 години трезвеност

16.08.2020 09:16 | Видян 1192 пъти

Елтън Джон отбеляза 30 години трезвеност

Елтън Джон има огромен повод за празнуване. В сряда 73-годишният музикант отбеляза 30 години трезвеност.

Носителят на „Грами“ използва социалните мрежи, за да сподели важния ден със своите фенове, пишейки че това е магически ден за него. Джон публикува снимка на чипа си за трезвеност заедно с подаръците, които е получил от съпруга си Дейвид Фърниш и децата им Закарая и Илайджа.

Звездата написа, че се чувства като благословен и добавя, че ако не е потърсил помощ преди 30 години, най-вероятно вече е щял да бъде мъртъв. „От дъното на сърцето си благодаря на тези, които ме вдъхновиха и ми помогнаха по трудния път“. Публикацията веднага събра милиони харесвания и коментари от фенове, които поздравиха идола си за постигнатия връх. Съпругът на Елтън, Дейвид Фърниш, го нарече „моя герой“, а дългогодишния музикален партньор на Джон – Бърни Таупин, написа „Браво“.

През юли 1990 година, Елтън Джон постъпва в болница в Чикаго, за да потърси помощ за зависимостите си. „Опитах се да избягам на два пъти, защото други хора ми казваха какво да правя. Това беше нещо, което трябваше да се науча да правя... да слушам“, казва изпълнителят през 1992-а.

Той допълва, че две поредни съботи е събирал багажа си, излизал е от болницата, сядал е на бордюра и е започвал да плаче. „Запитах се какво ще правя – ще започна да взимам още наркотици докато не се самоубия или ще се преместя в друг център, защото хората тук не ми харесваха. Накрая разбрах, че нямам голям избор. Осъзнах, че това е последният ми шанс“.

Джон се оттегля от сцената, за да се фокусира върху здравето си и успява да пребори зависимостта си. „Не мисля, че щях да бъда трезвен, ако не бях спрял с музиката за година и не бях се заел сериозно с лечението“.

Постепенно нещата за звездата започват да се нареждат и той успява да спечели награда „Оскар“ за музиката си към анимацията „Цар Лъв“. Миналата година излезе и филмът „Рокетмен“, в който феновете могат да проследят историята на Елтън. Лентата му донесе и още една златна статуетка за песента „I am gonna love me again“ на тазгодишните награди „Оскар“.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тарантино се отказа от последния си...

Рядко се случва обявен холивудски проект да бъде рязко...

Меган Фокс е неузнаваема без грим

Феновете на Меган Фокс бяха оставени да правят двойни...

Няма коментари към тази новина !