Франция разследва TikTok

13.08.2020 11:45 | Видян 288 пъти

Франция разследва TikTok

Френският регулатор по поверителността започна разследване срещу китайската социална мрежа TikTok, която е част от портфолиото на ByteDance. Това е поредното разследване на страна от Европейския съюз по отношение на политиките за поверителност на личните данни в платформата, пише Bloomberg.

Френският регулаторен орган CNIL ще разгледа редица въпроси, включително и как компанията общува със своите потребители и как осигурява безопасност на децата в социалната медия. Всичко това е част от разследването по отношение на плана на TikTok да изгради свой център за данни на територията на Европейския съюз.

От CNIL обявиха, че за да създаде TikTok дейта център в Ирландия, трябва да докаже, че базата ще отговаря на необходимите условия според правилата за защита на потребителските данни в ЕС. Социалната мрежа обяви преди седмица, че ще изгради първия си център за данни в Европа, като инвестицията е на стойност 420 млн. евро.

Нидерландската комисия за защита на данните съобщи през май, че разглежда политиките на TikTok за поверителността на деца, а датският регулатор започна сходно разследване през юни. Също така китайската компания е във фокуса на британските регулатори от миналата година.

TikTok е под голям натиск и от американския президент Доналд Тръмп. Той заяви, че ще забрани приложението на територията на САЩ, като се аргументира с гарантирането на националната сигурност в страната. Microsoft преговаря за придобиването на бизнеса на TikTok в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия,  предаде Economic.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Приянка умили мрежата с пост към Ник...

Приянка Чопра и Ник Джонас са една от най-обичаните...

Защо Карди Би взе решение за развод?

След три години семеен живот 27-годишната Карди Би подаде...

Няма коментари към тази новина !

*}