Брегович арестуван в Москва

11.05.2009 14:45 | Видян 4206 пъти

Брегович арестуван в Москва

Световноизвестният музикант и фронтмен на „Оркестъра за сватби и погребения” Горан Брегович неотдавна е бил задържан за няколко чяса в едно полицейско управление в Москва.

Руските власти са били длъжни да задържат сръбската музикална звезда поради липсата на работна виза. Той, и неговият оркестър, са пристигнали в Русия с туристическа виза, а в страната са изнасяли концерти. Мария, известната мениджърка на Брегович призна, че е направила гаф при организацията на пътуването. Още при пристигането си на летището в Москва Брегович и групата веднага са били задържане след като са обяснили целта на визитата си. След като граничните служби проверили документите им веднага отвели в ареста Брегович и групата. Брегович е бил бесен по време на разпита си в едно полицейско управление на руската столица Москва и на секундата уволнил мениджърката си Мария. След като от руското посолство в Белград пристигнала новата виза Брегович и групата били "пуснати на свобода".

БГНЕС припомня, че през 1974 Горан Брегович сформира своята група „Биело дугме” - Bijelo dugme – бяло копче. С „Биело дугме” владее сцените в бивша Югославия цели 15 години – от 1974 до 1989 г., поставя всички възможни дискографски рекорди и налага рокендрола като начин на живот на поколения свои последователи. Брегович бе фронтмен и единствен постояннен член на групата. След разпада на групата той започва самостоятелна музикална кариера и пише за световни звезди, включително и музика за филмите на Емир Кустурица.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !