Мишел Обама: По време на изолацията се борех с депресията

07.08.2020 13:20 | Видян 1410 пъти

Мишел Обама: По време на изолацията се борех с депресията

Коронавирусът сериозно промени плановете ни не само за лятото, но и за цялата година. Почивките ни бяха отменени, пътуванията в чужбина се отложиха за по-късен период, а вижданията с приятели се случват без обичайните прегръдки и целувки. Заразата се настани в живота ни в края на декември и засега не се знае докога ще диктува ежедневието ни.

Учените споделят, че вирусът не подбира по пол, финансово състояние и раса, заразявайки всеки, който не спазва социална дистанция и лична хигиена. Освен че болестта може да покоси всеки, депресията и нервността, свързани с изолацията също могат да се превърнат в пречка за хората.

1/3 от американците са заявили, че се чувстват зле или депресирани по време на пандемията. В това число попада и бившата Първа дама Мишел Обама. Тя споделя, че е сред тези, които все още се опитват да балансират психическото си състояние докато е затворена у дома. Признанието дойде по време на нов епизод от подкаста ѝ.

„По време на карантината имаше периоди, в които се чувствах на дъното“, казва Обама. Тя пусна новия епизод в сряда, а нейн гост беше журналистката Мишел Норис. Мишел сподели, че е чувствала емоционалните върхове и падения близо 5 месеца и през цялото това време сякаш не е била в кожата си.

Коронавирусът е заразил повече от 4 млн. души само в Америка, от които близо 158 хиляди са починали. „Тези времена не са никак леки. Затова знам, че се боря с лека депресия“, добавя бившата Първа дама. Тя обаче обяснява, че емоционалното ѝ състояние не се дължи само на карантината, но и на расова дискриминация.

В САЩ вече няколко седмици се провеждат протести, започнали заради убийството на Джордж Флойд. Обама казва, че поведението на Доналд Тръмп не е нормално и е обезсърчаващо. За да се почувства по-добре, Мишел е трябвало да се отдели от ежедневните си задачи и да прекара повече време със съпруга си Барак Обама и двете им деца – Малия и Саша.

Това, което най-много ѝ е помогнало в тези тежки моменти, е придържането към определена рутина. „Тренировките и разходките навън бяха изключително важни за психическото ми състояние“. Допълва, че семейството ѝ обикновено е разделено през деня, като всеки се занимава със собствените си ангажименти. Все пак, към 17:00 всички се събират за вечеря и споделят как е минал денят им.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Няма коментари към тази новина !