Ето кой е ГЕРБерът с Mercedes за 300 бона

06.08.2020 12:16 | Видян 1213 пъти

Ето кой е ГЕРБерът с Mercedes за 300 бона

Два луксозни мерцедеса със златни номера събраха погледите на присъстващите на Националната конференция на ГЕРБ в София Тех Парк. Единият е сребрист с номер С ТТТТТТ и според автоексперти струва 300 000 лева, пише Лупа.Бг.

Оказа се, че луксозното немско возило е собственост на Тихомир Тотов, който стои зад охранителната фирма „Боду СОД”, посочва изданието.

Същата тази фирма охраняваше конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк, по време на която охранители пребиха протестиращи срещу Борисов, както и журналисти.

Освен с охрана на дома и офиса, компанията „Боду СОД“ се занимава с лична охрана на физически лица, инкасова дейност, съпровождане при транспортиране на важни стоки и ценни товари, грижи се за сигурността на обществени мероприятия.

Баровецът има и други лимузини с фрапиращата регистрация. Сред тях е и блиндирано БМВ 7-а серия, което надхвърля 400 000 лева. Златният номер струва точно 7000 лева, които се плащат в КАТ при регистрацията.

„Не съм съгласен с измислените “протести” и терор над гражданите на София и други български градове, но не съм съгласен и със свинщината на гербаджиите. Какво трябва да имаш в главата си, за да пристигнеш на партийна сбирка с Мерцедес за 300 000 лв. и с рег. номер за 7000 лв. по ценоразпис на КАТ?

И то точно в момент, в който нервите на много хора са опънати докрай? Не знам чий е автомобилът, но знам, че това е откровена подигравка към хиляди хора, които трудно си набавят храна и медикаменти, камо ли да посмеят да си купят рег. номер от КАТ за 7 бона. Г-н Борисов, такива хора нямат място в управлението на държавата, разберете кой е и вземете мерки!“, написа на личната си страница във фейсбук заместник главния редактор на „Труд“ Петьо П. Блъсков.

Запознати пък разкриха пред Lupa.bg, че именно Тихомир Тотов е насъскал охранителите си срещу журналисти и протестиращи. Охранителния бос бе заснет също да налага протестиращи. Лицето му не се вижда добре, но Тотов е с бяла риза и се отличава от служителите си.

Черен мерцедес с регистрационен номер РР 888888 също предизвика възмущение сред част у присъстващите.

На самата конференция самият Бойко Борисов също говори, че в партията има хора, които са се самозабравили. „Тук е елитът на ГЕРБ, а на места има дерибеи, на които трябва да се противодейства“, каза той.\

А шефът на „Боду СОД“ Тотов е известен като основен бенефициент по обществените поръчки в последните 3 кабинета. В първото правителство на Борисов фирмата е спечелила конкурси за 2,9 милиона лева, при Орешарски приходите й от държавната хазна са намалели до 1,1 млн. лева, а във втория кабинет на Борисов хората на Тотов са спечелили търгове за охрана за над 2,4 милиона лева.

Компанията охранява и редица банкови клонове, сгради на културата в цялата страна, включително е отговорна и за опазването на срутилата се през 2007 г. сграда, убила 2 млади жени. Тогава сигнал за инцидента подава именно гард на „Боду СОД“.

Източник: Лупа.БГ

Снимка: Мартин Георгиев

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !