Педро Алмодовар се завръща с Тилда Суинтън на кинофеста във Венеция

06.08.2020 09:40 | Видян 903 пъти

Педро Алмодовар се завръща с Тилда Суинтън на кинофеста във Венеция

Две нови заглавия се присъединяват към извънконкурсната програма на 77-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция, който ще се проведе на живо от 2 до 12 септември в Лидо, обяви директорът на форума Алберто Барбера.

Единият е новият филм на Педро Алмодовар The Human Voice („Човешкият глас“) по пиесата на Жан Кокто в изпълнение на актрисата Тилда Суинтън. Той е заснет и монтиран за рекордно кратко време след падане на ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус. „Ентусиазиран съм да се върна във Венеция в тази особена година, в която COVID-19 е нежелан гост. Всичко ще бъде различно и нямам търпение да го почувствам лично.

Чест е да придружавам Тилда по времето, когато тя ще получи своята заслужена награда („Златен лъв“ за цялостно творчество – б.р.). „Човешкият глас“ е свидетелство за нейните неизчерпаеми регистри като актриса. Беше истински спектакъл да я режисирам“, изтъква испанският кинематографист.

Филмът, за който Алмодовар от десетилетия мечтае, е свободна адаптация на оригинала на Кокто: историята на отчаяна жена, която очаква телефонно обаждане от любимия си, който току-що я е изоставил. Това е първият филм на Алмодовар на английски език.

Другото заглавие е One Night in Miami („Една нощ в Маями“), холивудска продукция, режисьорски дебют на актрисата носителка на „Оскар“ Реджина Кинг. „Наложи се да се ощипя дали не сънувам, когато разбрах, че съм попаднала в селекцията на престижния кинофестивал във Венеция“, признава тя.

Според директора Алберто Барбера филмът й е в абсолютен синхрон с настроенията в обществото от последните месеци и необходимостта да бъде преборена всяка възможна форма на расизъм. Действието в лентата се развива в нощта на 25 февруари 1964 г., когато младият Касиус Клей (приел по-късно исляма и името Мохамед Али) става новият световен шампион по бокс в тежка категория.

Докато ликуващата тълпа празнува в Маями Бийч неговата победа, заради тогавашните закони на расова сегрегация самият той не може да остане там и се оттeгля в мотел в един от кварталите за чернокожи в Маями с трима приятели. Те посрещат утрото решени да изградят нов свят за себе си и за своята общност. В ролята на Касиус Клей е тъмнокожият актьор Ели Гори.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не ща да бъда патриарх: Николай...

Пловдивският митрополит Николай: Още пред отворения...

13900 лв. за бутилка в София

В магазин на столичния булевард България или по нета...

Няма коментари към тази новина !