Прокуратурата отново погна Депардийо

03.08.2020 15:52 | Видян 1178 пъти

Прокуратурата отново погна Депардийо

Парижката прокуратура съобщи, че е поискала да се възобнови следствието срещу актьора Жерар Депардийо, който е обвинен в изнасилване на млада актриса, предаде АФП. Това стана, след като предишно разследване по случая бе прекратено м. г. заради недостиг на доказателства.

22-годишната актриса и танцьорка, чието име не се споменава, обвини Депардийо, че я е изнасилил в парижкия си апартамент през август 2018 г. След като тя подаде жалба срещу известния актьор, който е на 71 г. и отрича обвиненията, прокурорите в южния град Екс ан Прованс заведоха предварително разследване, което след това предадоха на парижките си колеги.

Следствието обаче бе прекратено след девет месеца в началото на 2019 г., тъй като разследващите органи не успели да съберат достатъчно доказателства, за да може да бъде предявено официално обвинение срещу Депардийо. Сега обаче младата актриса е подала нов граждански иск, в който се представя като „страна жертва“. Според френското законодателство това почти винаги води до разглеждането на казуса от съдия следовател, изтъкна АФП.

Както припомни телевизия Ер Те Ел, според младата жена престъплението е станало в парижкия апартамент на филмовата звезда на 7 и на 13 август 2018 г. по време на уроци по актьорско майсторство, които Депардийо й давал. Той по никакъв начин не отрича, че познава потърпевшата, но настоява, че не е упражнявал насилие и агресия спрямо нея. Според публикации в пресата Депардийо е приятел на бащата на девойката и я е консултирал относно бъдещето на кариерата й. Адвокатът на актьора Ерве Темем обяви, че клиентът му отрича и отхвърля всякакви обвинения като несъстоятелни.

Жерар Депардийо е един от най-известните френски актьори на всички времена. Снимал се е в повече от 180 филма и винаги е бил в светлините както на прожекторите, така и на пресата. Знакови са ролите му в „ХХ век“ на Бертолучи и „Сирано дьо Бержерак“ на Жан Пол Рапно. През 2013 г. актьорът напусна родината си в знак на протест срещу политиката на управляващите социалисти на тогавашния президент Франсоа Оланд да обложи с нови високи данъци богаташите.

За кратко живя в Белгия, а няколко месеца по-късно прие руско гражданство. Звездата през последните години не слиза от страниците на таблоидите. През 2014 г. той поля с вода свои фенове, събрали се под италианския му апартамент. Актьорът се извини с мотива, че е бил раздразнен от вдигнатия шум. И през 2011 г. му се наложи да се извини, но задето уринирал в бутилка по време на полет от Париж до Дъблин.

Тогава той трябвало да изчака поне 15 минути, преди да успее да използва тоалетните на борда. Актьорът бе глобен през 2013 г., след като падна от скутера си в центъра на Париж. Полицията установи, че Депардийо е бил пиян. Съдия го глоби с 4000 евро, а книжката му бе отнета за шест месеца.

Източник: Monitor
Снимка: ЕПА/БГНЕС



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !